НА ОГЛЕДНОМ ПОЉУ ЗАСАЂЕНО 3000 САДНИЦА ПАПРИКЕ

2332
Архива / Фото: Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Текст: Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    На  огледном пољу завршена је садња 3000 садница паприке.
Раде Малишевић самостални стручни сарадник за пољопривреду у Општини Власеница каже да је претходних дана на огледном пољу постављен нови пластеник површине 500 м2, са аутоматском регулацијом микроклиматских услова.

    “Најприје је извршена припрема земљишта, након чега су постављени систем за наводњавање и малч фолије, те је извршена садња 3000 садница паприка”, рекао је Малишевић.

    Набавку опреме и репроматеријала за потребе огледног поља финансирају UNDP и Општина Власеница, у оквиру пројекта “Постављање огледног поља”.
До сада је кроз овај пројекат реализовано низ активности, које имају за циљ допринос руралном развоју и запошљавању путем циљане помоћи воћарској и повртларској производњи у Власеници.

   Раније су постављена два пластеника, површине 50 и 100 м2, у које су, такође, засађена паприка, а крајем марта засађен је воћњак са савременим системом узгоја воћа, површине 0,8 хектара, за који је обезбијеђен и систем за наводњавање. Претходних дана извршено је и окопавање воћњака.

   На огледном пољу постојећи и потенцијални воћари и повртлари из регије Бирач имаће прилику да се едукују и усаврше, док ће ученици Пољопривредне школе обављати практичну наставу.