НА ПОЛИЦАМА ВЛАСЕНИЧКЕ БИБЛИОТЕКЕ 105 НОВИХ НАСЛОВА

665

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Љубитеље писане ријечи, али и оне који тек откривају љепоте и задовољство читања, који дјела које воле проналазе на библиотечким полицама, обрадовала је вијест да је Народна библиотека у Власеници обогатила књижни фонд.

“Иако ни ове године није одржан традиционални београдски Сајам књиге, ми смо искористили сајамске попусте које су у посљедњој седмици октобра уприличиле све веће издавачке куће и наш књижни фонд обогатили са 105 нових, најактуелнијих и најтраженијих наслова. Приликом куповине књига водили смо се интересовањима наших читалаца, па је сигурно да смо набавили за сваког понешто: од трилера, преко љубавних, крими, драма, до дјела са историјском тематиком. Ту су: романи Лусинде Рајли који су, уз књиге  Јелене Бачић Алимпић, међу најтраженијим у нашој библиотеци, неки од тренутно најактуелнијих наслова као што су “Деца зла” Миодрага Мајића, “Српске земље пре Немањића” Марка Алексића…”, прича директор власеничке Народне библиотеке Александар Стојишић.

Она напомиње да су се ове године фокусирали на потребе старије читалачке публике.

“С обзиром, да смо прошле године обогатили дјечје одјељење јер смо набавили лектире и дјела која припадају дјечјој књижевности, ове године смо се више фокусирали на бестселере, односно дјела за старију читалачку публику. Народна библиотека тренутно има око 350 активних чланова и сигурно је да ће свако од њих и међу новим насловима пронаћи нешто по свом укусу. Већ од наредне седмице, чим урадимо сигнатуру, наши читаоци ће моћи позајмити и новонабављене књиге”, закључио је Стојишић.

Књижни фонд у Народној библиотеци у Власеници тренутно броји преко 30 000 наслова.