НАРЕДНЕ СЕДМИЦЕ КОЛЕКТИВНИ УГОВОР ЗА ЗАПОСЛЕНЕ У ОБРАЗОВАЊУ

919

   Извор: Министарство просвјете и културе РС

   Посебни колективни уговор за запослене у области образовања и културе Републике Српске биће потписан наредне седмице, потврђено је након састанка министра просвјете и културе Републике Српске Наталије Тривић и предсједника Синдиката образовања, науке и културе Драгана Гњатића.

   Из ресорног министарства саопштено је да је овај састанак у Бањалуци био прилика за усаглашавање појединих одредби Посебног колективног уговора између Министарства и Синдиката.

     – Разговарано је и о наредним корацима на унапређењу положаја просвјетних радника и запослених у култури – наводи се у саопштењу.

   Посебним колективним уговором за запослене у области образовања и културе Српске уређују се права, обавезе и одговорности радника и послодаваца која проистичу из рада и по основу рада, међусобни односи радника и послодаваца, као и друга питања која нису на потпун и цјеловит начин уређена законима у овој области.

   Овај колективни уговор односи се на запослене у области предшколског, основног, средњег, специјалног и умјетничког образовања и у области културе, као и на све послодавце којима је оснивач Српска или јединица локалне самоуправе и које имају сједиште на територији Републике.