У “ПРВИМ КОРАЦИМА” ЗАВРШЕНА ПРИПРЕМНА НАСТАВА ЗА БУДУЋЕ ПРВАЧИЋЕ

965

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Малишани који ће од септембра сјести у школске клупе, а који су похађали програм припремне наставе  у години пред полазак у школу,  данас су се опростили од васпитачица у власеничкој Предшколској установи „Први кораци“, гдје је овај програм реализован.

„Након три мјесеца дружења, данас смо испратили још једну генерацију дјевојчица и дјечака који прије почетка програма нису боравили у вртићу или нису били обухваћени ниједним видом предшколског образовања и васпитања, а који су у нашој установи, у претходном периоду,  стекли прве школске навике.  Ми овај програм сваке године, од почетка  марта до краја маја, реализујемо у сарадњи са Министарством просвјете и културе Републике Српске, а ове године њиме је било обухваћено 47 малишана рођених 2015. и 2016. године. Посљедњег дана нашег дружења почастили смо се уз скромно освјежење и слаткише, пјевали смо пјесме, разговарали. Сви су срећни, радују се поласку у школу и једном новом искуству које их чека у њиховом даљем животу”, прича Марија Тодоровић, директорица власеничких „Првих корака“.

Тодоровићева истиче да су за дјецу која раније нису похађала предшколску наставу ово била веома корисна три мјесеца.

„Ово је било једно лијепо искуство кога ће се малишани радо сјећати кроз живот. Посебну захвалност дугујем васпитачицама чији су рад и упорност допринијели да предшколци потпуно спремни крећу у ђачке походе. Родитељима желим да се захвалим на указаном повјерењу, сарадњи и партнерству које су показали. Малишанима желим пуно среће на путу одрастања и образовања, уз прегршт петица и ђачких радости. Немојте никада да се трудите да будете бољи од других, будите најбољи за себе. Не мјерите се са другима, јер сви смо ми различити, сви ми постижемо неки наш максимум“, поручила је малишанима на растанку  директорица власеничког обданишта Марија Тодоровић.

Циљ припремне наставе у години пред полазак у школу  је социјализација дјеце која прије нису била укључена у колектив и нису похађала неки од облика предшколског образовања, те други аспекти њиховог развоја, као што су физички, интелектуални, развој говора, развој стваралаштва, социјално-емоционални развој и друге припреме како би спремни дочекали полазак у школу.