НИЗ УСПЈЕХА НАСТАВЉА У МОСКВИ: СВЈЕТЛАНИ ТЕШИЋ ПРИЗНАЊЕ СТУДЕНТА ГЕНЕРАЦИЈЕ

1513

   Текст: Т.Р./Инфо портал Власеница24

   Свјетлана Тешић из Власенице се са своје 24 године за диплому инжењера пољопривреде изборила као најбоља у генерацији. За даље школовање одабрала је Руски универзитет пријатељства (Российский университет дружбы народов) који окупља најбоље студенте из 200 земаља свијета.

   ”Студирање на Пољопривредном факултету у Источном Сарајеву ми се чинило као одлична идеја за остварење мојих циљева. Испоставило се да сам била у праву, јер сам добила специјалну награду студента генерације,” изјавила је Тешићева за наш инфо портал.

   Труд се исплатио и сада се ова млада Власеничанка школује и дружи са успјешним студентима из свих крајева свијета који, похрањени знањем и искуством, заставе земаља из којих потичу са поносом представљају у Русији, у част народима из којих су потекли.

   ”Тренутно сам на мастер студију у Москви, на руском ”Универзитету дружбе народа”. Поносна сам на себе, јер сам дјелимично остварила оно о чему сам маштала, али ово, наравно, није крај. Преда мном је још много битака, из којих ћу, уз упорност, рад и преданост изаћи као побједница,” додала је Тешићева.

   ”Током студирања сам била стипендиста Фонда ”Др Милан Јелић” а за наставак школовања финансијску подршку добијам од родитеља. Њима посвећујем све досадашње и будуће успјехе, којих ће, надам се, бити још много”, закључила је ова млада и талентована студенткиња о чијим ће се успјесима тек писати.