НОВА МАШИНА ЗА СЈЕЧЕЊЕ, АЛИ И НОВИ НАМЈЕШТАЈ ЗА ВАТРОГАСНО ДРУШТВО

875

   Текст и фото: Т.Р./Инфо портал Власеница24

   Ватрогасно друштво ”Власеница” од данас је богатије за савремену машину за сјечење која има велике капацитете а не троши електричну енергију. Захваљујући Ватрогасном савезу Републике Српске, али и начелнику општине Власеница, Мирославу Краљевићу, све интервенције спашавања наши ватрогасци ће убудуће обављати много ефикасније.

   ”Ријеч је о машини произведеној у Аустрији, ово је најновији модел којим може руковати и једна особа јер нема велику запремину као што је то био случај раније”, саопштили су за наш портал власенички Ватрогасци.

   Ускоро ће се у Власеници одржати и показна вјежба гдје ће се на лицу мјеста видјети како сјечењем аутомобила ватрогасци могу безбиједно извући особу у случају удеса или друге несреће.

   Начелник општине Власеница изјавио је да је ово још једна у низу активности које су планиране као подршка власеничкој ватрогасној јединици.

   ”Много планова имамо за наше ватрогасце, то нам је и обавеза а они су се показали као вриједни радници, што се мора наградити. У плану је и изградња новог гаражног простора али и нови ватрогасни камион, што ће се реализовати у наредном периоду”, изјавио је Мирослав Краљевић за наш портал.

   ”Данас смо набавили и нови сто и столице за упосленике Ватрогасног друштва а у наредним данима стићи ће им и нови кревети, али ће се поставити и видео надзор који овакве установе треба обавезно да имају”, додао је он.

   Нови дом ватрогасаца од данас је опремљенији захваљујући донацији општине Власеница а у плану је и пројектно аплицирање за додатну опрему и механизацију. Ватрогасци подсјећају да им се, телефонским позивом на број 123, можете обратити 24 сата дневно, 7 дана у недјељи.