ОД СУТРА У ФУНКЦИЈИ “СОС” ЛИНИЈА- 056 490 077

1307

    САОПШТЕЊЕ ИЗ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

   Надлежни инспекцијски органи континуирано врше контролу лица која треба да се налазе у самоизолацији и данас до 12.00 часова нису евидентирани случајеви кршења наредбе.
Са данашњим даном евидентирано је 157 лица под надзором, од чега  је за 4 лица истекла мјера забране кретања. Према подацима Полицијске станице Власеница у ноћи између 23. и 24. марта издата су два прекршајна налога због кретања у вријеме трајања полицијског часа.

   Карантин са 20 кревета у склопу Дома здравља је спреман за кориштење, извршена је реконструкција тоалета и постављене су туш кабине како би се створили неопходни хигијенски услови. У колективни карантин биће смјештена сва лица која се не буду придржавала мјера самоизолације.

   У сарадњи са Центром за социјални рад и Црвеним крстом, Општина Власеница наставила је обилазак социјално угрожених лица и додјелу пакета помоћи.

   Предузеће „Нови Еластик“ проширило је производне капацитете шивењем хигијенских маски. Општинска управа обезбиједила је до сада 500 хигијенских маски за запослене у  јавним установама.

   Од сутра ће бити отворена СОС линија: 056490077. Општински штаб за ванредне ситуације формирао је тимове који ће бити на услузи грађанима када је у питању набавка основних животних намирница, лијекова и других потрепштина, за лица старија од 65 година. У току дана биће извршена адаптација посебне зграде у којој ће бити смјештен Општински штаб за ванредне ситуације и биће на располагању свим грађанима 24 сата дневно.

   Још једном апелујемо на грађане да буду дисциплиновани и да се придржавају мјера самоизолације и забране кретања за вријеме трајања полицијског часа. Напомињемо да ће се од сутра јавно објављивати имена свих лица која не буду поштовала изолацију.