ОПШТИНА ВЛАСЕНИЦА НАБАВИЛА ШКОЛСКИ АУТОБУС ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ

1978

    Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

   Пажњу пролазника поред власеничког  Средњошколског центра „Милорад Влачић“ већ неколико дана привлачи нови аутобус паркиран у дворишту ове установе.

   Начелник Мирослав Краљевић и општина Власеница су, желећи да ученицима из околних мјеста, који похађају овај Центар, олакшају долазак на наставу, донијели одлуку и у мају покренули набавку школског аутобуса.

   Жељко Дамљановић, шеф Одсјека за развој у општинској управи, сматра да ће овакво возило умногоме олакшати функционисање Центра, али и смањити трошкове превоза.

   „За набавку аутобуса општинска управа је из буџета издвојила  200 000 КМ.  Прошле седмице он је стигао у Власеницу и паркиран је испред средње школе, а ускоро би требала услиједити и званична примопредаја. Ради се о минибусу са 33 мјеста, који ће Средњошколском центру „Милорад Влачић“  омогућити да на лакши начин, уз мање средстава, превозе своје ученике из околних општина: Милића, Шековића и Хан Пијеска“, навео је Дамљановић.

   Илинка Нинић, в.д. директора Средњошколског центра “Милорад Влачић”, истиче да им је властито превозно средство било неопходно.

   „Власеница је  једна од ријетких општина у Републици Српској, ако не и једина, која већ три године у цјелости сноси трошкове превоза ученика из сусједних, али и удаљених насеља наше општине,  који се образују у нашем Центру. Протекле три године, захваљујући одличној сарадњи са директорицом  Данком Милић Кезуновић, превоз је обављан минибусима који припадају основној школи, али с обзиром да се повећава број ученика који код нас уписују стручне школе, било нам је неопходно властито превозно средство. Срећна сам што ће од септембра наши ђаци у школу долазити удобним, савременим, и што је најважније нашим возилом“,  истиче Нинићева.

   Директорица се у име колектива и ђака захвалила начелнику Краљевићу и општинској управи што улажу напоре да  побољшају услове за рад у Средњошколскомг центру „Милорад Влачић“.