ОПШТИНА “ВУКУ” ПОКЛОНИЛА НОВЕ РАЧУНАРЕ

839

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Власенички основци од сада ће информатичко знање стицати на најсавременијој рачунарској опреми јер је тринаест нових рачунара стигло у Основну школу „Вук Караџић“.

„Захваљујући начелнику наше општине Мирославу Краљевићу који је препознао значај улагања нових средстава у нашу школу, послије много година у нашу школу је стигла нова рачунарска опрема. Иако смо међу првима у Српској, 2013. године кроз пројекат „Доситеј 1:1“, добили мини рачунаре они су застарјели и нефункционални и било је изузетно тешко радити са таквом опремом. Сви знамо да данас, у 21. вијеку, без рачунарске опреме нисмо  нигдје стигли и да морамо да идемо у корак са новим трендовима, а ово је изузетан подстицај за наше ученике и наше наставнике да наставе са још бољим резултатима“, јасна је директорица Данка Милић Кезуновић.

Представници Општинске управе општине Власеница обишли су осавремењени кабинет информатике.

„Нама је увијек дараго, а посебно када имамо повод као што је ова донација, да дођемо у нашу основну школу. Ово је установа која из године у годину квалитетним радом показује да је сигурно једна од најбољих у регији, а то доказују и резулати које постижу ученици. Нови рачунари ће унаприједити не само наставу информатике, него уопштено рачунарску писменост наших ђака. Ми се, из године у годину, трудимо да створимо што боље услове за ученике и наставнике у свим образовним установама у Власеници.  У посљедње двије године уложена су скоро милионска средства за повећање квалитета образовања на подручју оппштине, а у основној школи су адаптиране учиионице за првачиће и санирани подови и мокри чворови.  Овај поклон у рачунарској опреми само је наставак наше сарадње“, рекао је Горан Ђурић, предсједник Скупштине општине Власеница.

Наставник информатике Стефан Беровић каже да са новим  еланом улази у кабинет информатике.

„Рачунари које смо да сада имали били су неупотребљиви за наставу, па су ученици највише радили на мом лаптопу, који сам дносио у школу, и то је, наравно, за све нас било веома тешко. Захваљујући нашој директорици и начелнику Краљевићу сада имамо најсавременије услове за рад“, прича наставник Беровић.

За једним од нових рачунара пажљиво је радила Евгенија Нинић која каже да су сви ученици захвални директорици Милић Кезуновић коју се бори за своју школу и ђаке.

„С обзиром да се разреди дијеле у двије групе, отприлике у свакој је 12 до 14 ђака, сада сви имамо свој простор за рад и свако може да ради на једном рачунару, што је прије било незамисливо. Сада имамо феноменалне услове за учење и захвални смо свима који су помогли да се наш информатички кабинет опреми“, истакла  је ова ученица осмог разреда.

И директорица и представници Општине Власеница сигурни су да ће у наредном периоду бити још овако лијепих прилика за сусрете у власеничком “Вуку”.