ПОЧЕО ПРВИ УПИСНИ РОК НА ФАКУЛТЕТУ У ВЛАСЕНИЦИ

698

   

     Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

     На универзитетима у Републици Српској данас је почео први уписни рок. 

    Стефан Бојић, виши асистент на студијском програму шумарство  Пољопривредног факултета у Власеници, истиче да  je ова високошколска установа спремна за упис нових студента. 

    „Први уписни рок ће трајати пет дана, односно од 22. до 26.6. 2020. године, а  документа за упис могу се предати на факултету, сваког дана, у периоду од 8.30 до 14.30 часова.  Поред родног листа и увјерења о држављанству, будући студенти треба да доставе и четири свједочанства и диплому из средње школе, као и уплатницу као доказ да су уплатили  накнаду за пријемни испит, у износу од 60 КМ. Уколико неко због актуелне ситуације  у својој школи још није добио диплому и свједочанства, моћи ће накнадно да их достави“, информисао нас је асистент Бојић.

   Поред општег успјеха  из средње школе, рангирање студената зависиће и од резултата пријемног испита, који ће бити 1. или 2.7.2020. године, а већ након 24 сата знаће се и резултати

   „За пријемни испит полаже се материја из хемије и биологије, по 25 питања, а сва питања, са понуђеним тачним одговорима,  могу се наћи на сајту Пољопривредног факултета“, објаснио је Бојић.

   Он  је казао да на факултету за нове студенте има 75  мјеста.

   „За студенте првог циклуса обезбијеђено је 65 мјеста, и то: 20 студената из буџета, 20 на суфинансирању, пет мјеста је остављено за стране држављане и 20 за ванредне студенте. За студенте другог циклуса ће бити десет мјеста“, навео је Стефан Бојић. 

   Бојић је нагласио да ће за оне који не успију да се упишу у првом, крајем августа бити организован и други уписни рок.