ПОМОЗИМО ИГОРУ ГЕЛИЋУ ИЗ ЗВОРНИКА, ПОЗИВОМ НА БРОЈ 1458!

740

   Игору Гелићу из Зворника отказали су бубрези. Због тога овај тридесетогодишњи младић мора на хитну трансплантацију бубрега.

   У децембру прошле године Игор се суочио са првим симптомима болести. До тада здрав и виталан младић, са плановима, постао је неко ко се бори за живот. Лијечен је најприје у Универзитетско клиничком центру у Бањалуци одакле је упућен на даље лијечење на Војномедицинску академију у Београд. Отпуштен је уз установљену дијагнозу Н185 „Морбус реналис цхроницус, градус 5“ .

   “Сада сам у Зворнику на кућном лијечењу. Сваки други дан идем на дијализу у Дијализни центар у Зворник по четири-пет сати”, прича Игор.

   Након првобитног шока због дијагнозе, уследио је нови. Нико из породице Гелић не може бити донор. Због тога се трансплантација мора обавити у Падови. Новац потребан за операцију породица Гелић нема, зато им је потребна помоћ људи добре воље како би сакупили 65.000 евра за лијечење свог сина.

   “То је једини начин да му помогнемо да оде у Италију на транспантацију, јер је Италија једина држава која даје своје органе грађанима који нису у ЕУ”, објашњава Игорова мајка Велка.

   Крајем априла иду на прву обраду у Клиничко-болнички центар у Бањалуци, затим на типизацију ткива у Падову. Тек када сакупе потребан новац, Игор ће бити стављен на листу.

   Зворничко Удружење „Нада“ у сарадњи са Мтел-ом отворило је хуманитарни број 1458.

   Позивом на 1458 дарује се једна марка за лијечење Игора. Број 1458 биће активан до 30. априла.

   Такође, уплате се могу извршити на име Игор (Витомира) Гелић на текући рачун отворен у НЛБ банци број 5620098104171477.

   За уплате из иностранства отворен је девизни рачун: ИБАН: БА395620098125099421

   СWИФТ БИЦ: РАЗББА22 НЛБ Банка а.д. Милана Тепића бр.4, 78.000 Бања Лука, Босниа и Херзеговина.

   Породица Гелић моли све људе добре воље да им помогну како би сакупили новац потребан за трансплантацију.