ПОСТАВЉЕНИ ПРВИ ПЛАСТЕНИЦИ

654

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Први пластеници, у оквиру пројекта “Економско оснаживање социјално и материјално угрожених особа и младих кроз производњу поврћа у пластеницима”, који, у сарадњи са сарајевском хуманитарном организациjом Маслим еид (Muslim Aid) реализује Општина Власеница, данас су постављени на имањима Славице Беровић и Слободана Јовића.

“У склопу овог пројекта, вриједног 57 500 КМ, биће постављено укупно 20 пластеника површине 100 квадратних метара. Уз пластенике долази и систем за наводњавање, садни материјал и остала пратећа опрема. Ми очекујемо да ће у наредних седам дана пластеници бити монтирани код свих корисника. Изабрани корисници у набавци су учествовали са 20 одсто, а општинска управа  и Маслим еид, са којим имамо одличну сарадњу,  са по 40 одсто”, истакао је Жељко Дамљановић, шеф Одсјека за развој у Општини Власеница.

Уговори о набавци пластеника, са двадесет изабраних корисника,  потписани су прије осам дана, а ово је трећи пројекат који су заједно реализовали Општина Власеница и ова сарајевска хуманитарна организација.