ПРЕДШКОЛЦИ, УЗ ПОМОЋ ТАТА, СПРЕМИЛИ ИЗНЕНАЂЕЊЕ ЗА МАМЕ

757

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА

Малишани из власеничке Предшколске установе “Први кораци” Дан жена ће мајкама уљепшати честиткама направљеним са много љубави.  И то не би било ништа необично, јер вриједне васпитачице се увијек труде да своје мале ђаке науче да на најљепши начин искажу своју креативност, да овог пута нису дошле на необичну идеју. Предшколцима су у изради честитака помагале и њихове тате!

 „Сви знамо да се ближи 8. mарт, дан посвећен мајкама, и то је идеална прилика да им покажемо колико су нам оне заиста важне. Свака се људска љубав мора стећи, освојити, заслужити, само се мајчинска љубав нити стиче, нити заслужује. Прављење честитики поводом 8. mарта је традиција која се у нашем вртићу његује. То је креативан и занимљив посао који за дјецу представља право уживање. Они се тај дан осјећају срећно, јер праве нешто посебно за најдражу особу. Ове године смо одлучили да им у томе помогну тате. Заједно са малишанима тате су креативно приступили, и задатак је успјешно ријешен“, прича Марија Тодоровић, директорица власеничке Предшкослке установе „Први кораци“.

Директорица Тодоровић поносно истиче да је  радионица са симболичним називом “Волим те, мама!” одушевила све учеснике.

„Све је то једно ново искуство за нас, с обзиром да је то прва радионица коју смо организовали са татама. Мали је био одзив, али надам се у неком будућем периоду да ће бити много већи одзив. Дјеца су била срећна, тате задовољне, а најсрећније ће сигурно бити наше маме, за које ће на њихов празник бити уприличена и приредба“, каже Тодоровићева.

Иако је ово за њих било ново и необично искуство, тате су се добро снашле.

„Моја дјеца, четворогодишњи Константин и двоипогодишња Ксенија, била су одушевљена што је и тата био са њима у вртићу и помагао им у прављењу честитке за маму. Дјеца су била изненађена и обрадована  нашим присуством и заједно смо успјешно одрадили све задатке. Сигуран сам да ће  маме ће бити срећне.  Ово је прелијепо искуство и за родитеље и за дјецу и све похвале за директорицу и њене сараднике који су дошли на ову идеју. Надамс е да ће оваквих радионица бити још много у будућности“, казао је Зарија Краљевић.

Са Краљевићем се слаже и Николин тата Дарио Комленовић

„Сада сам се увјерио зашто мој син Никола жели и воли да иде у вртић, иако то није, да тако кажем морање јер и код куће има неко да га чува. Ова радионица је била занимљива и моје дијете је пресрећно и уживало је у нашем заједничком раду. Никола једва чека сваки нови дан да иде у вртић, јер кроз различите активности много тога занимљивог научи“, закључио је Комленовић.

Малишани, удубљени у свој занимљиви посао, нису жељели губити вријеме на разговор са новинарима, али њихова срећна лица говорила су више од ријечи.