ПРЕДСТАВЉЕНА НОВА КЊИГА “ДУША МИРОТОЧИ” КЊИЖЕВНИКА АЋИМА ТОДОРОВИЋА

1776

    Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Народном библиотеком у Власеници,  гдје је Аћим Тодоровић промовисао своју нову књигу, синоћ су мироточили најљепши стихови и риме. Збирка духовне и родољубиве поезије знаковитог назива „Душа мироточи“, у којој посебно мјесто заузимају стихови посвећени патријарху Павлу, уприличена је на десету годишњицу упокојења брижног пастира српског рода и најмилијег српског архијереја. 

   Аћим Тодоровић, коме је ово четврта збирка поезије, а седма  књига коју је издао, истиче да „Душа мироточи“ на пут ка читаоцима креће из Власенице. 

   „Драго ми је што је прва промоција збирке „Душа мироточи“ уприличена баш у Власеници, јер су све пјесме у њој настале у овом граду гдје живим и радим. Ипак, морам напоменути  да коријене вуче из мога дјетињства, из породице у којој сам ја баштинио и сакупљао духовност и преточио је у ову књигу. Презадовољан сам одзивом својих суграђана, али и доласком драгих пријатеља из Братунца, Хан Пијеска, Зворника и Шековића. Надам се да су и сви они задовољни мојим казивањем“, рекао  је аутор.

 

   Тодоровић је истакао да сљедећу промоцију има већ наредне седмице.

   „Наредно представљање ове књиге заказано је већ за уторак, у ханпјесачкој библиотеци, а затим слиједе промоције широм Републике Српске, али и Србије. Прије пар дана сам имао ауторско вече у Сремској Митровици гдје сам, између осталог,  говорио стихове и из ове збирке, и један прота је то назвао пјесничким бдијењем, тако да не сумњам да ће сличне реакције бити гдје год да одем“, сматра Тодоровић. 

   Пјесник Војин Остојић из Братунца је стигао да подржи свога колегу по перу.

   „Са двоје својих младих колега, писаца, дошао сам на Аћимову промоцију јер сматрам да он и његово књижевно дјело то заслужују. И као читалац и као пријатељ задовољан сам не само садржајем ове књиге, него и квалитетом штампе, изгледом корица, а не сумњам да и други дијеле моје мишљење“, сматра Остојић.

 

   Организатори промоције су  власенички Књижевни клуб „Луча“ и Народна библиотека у Власеници.