ПРОМОЦИЈА РОМАНА “ЗМИЈСКА ВРЕМЕНА” АЋИМА ТОДОРОВИЋА

188

Http iframes are not shown in https pages in many major browsers. Please read this post for details. У организацији Књижевног клуба „Луча“, Народне библиотеке Власеница и „Ас оглас издаваштва”из Зворника, синоћ је одржана промоција романа „Змијска времена“ реномираном српског књижевника из Власенице, Аћима Тодоровића.

У препуној сали Народне библиотеке присутни су уживали у пријатном разговору са модератором проф. српског језика и књижевности Татјаном Голијанин, издавачем Дејаном Спасојевићем и аутором Тодоровићем.
Пресрећан сам што је био овакав одзив грађана вечерас, то је нешто што сваки књижевник за своје дјело може пожељети. Власеничка публика ми је посебно драга и задовољство ми је изнијети своје емоције кроз писану ријеч баш њима. Дјело је посебно јер описује нека тешка времена, депресивна, која нас прате деценијама, а назвао сам их „змијска“. Протагонисти овог романа живе тешким животима на овим просторима и описујем њихова кретања кроз та змијска и опасна времена, а циљ ми је био да их опишем као актере који су само људи, баш као што је патријарх Павле говорио –„Будимо људи“ и то ми је био циљ,“изјавио је књижевник Тодоровић.
Издавач Дејан Спасојевић наводи да је дјело озбиљно урађено и да има довољан отклон у односу на реалност, а умјетнички је довољно дочарано да изгледа реално. Роман приказује људске судбине на врло оригиналан начин, преплићући се између фикције и реалности. Психолошки је и историјски роман који описује однос људи и породица, односно народа, на просторима бивше Југославије, индиректво и директно. Осврћући се на оволики одзив публике вечерас сматрам да ће и Тодоровићева „Змијска времена“ бити добро прихваћена код читалаца.