РАДНИЦИ “ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНЕ” НЕ ЗАБОРАВЉАЈУ СТРАДАЛОГ КОЛЕГУ – ПРОВЕДЕНА МЕМОРИЈАЛНА АКЦИЈА “НИКОЛА ПИСИЋ”

1520

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Радници „Електро-Бијељине“ не дозвољавају да њихов трагично страдали колега буде заборављен. Већ четврту годину заредом, Актив добровољних давалаца крви овог предузећа, у знак сјећања на Николу Писића који је, у 38. години, погинуо на радном мјесту, организује акцију добровољног даривања крви.

„У овој традиционалној акцији учествовали су радници из радних јединица у саставу “Електро-Бијељине“:  Власеница, Братунац, Зворник, Угљевик, Бијељина и Брчко.  Иако је 56 радника било заинтересовано за учешће у овој акцији, њих 50 је данас даровало крв. Захвалио бих се свим колегама који су учествовали у овогодишњим акцијама добровољног даривања крви јер смо током четири акције прикупили 200 доза, али и нашем Синдикату и руководству предузећа које има разумијевања и даваоцима одобрава слободне дане током ових акција “, казао је Игор Легиновић, предсједник Актива добровољних давалаца крви „Електро-Бијељине“.

Седам запослених у радној  јединици „Електродистрибуција“ Власеница учествовало је и у овој меморијалној акцији.

„Иако је двадесетак наших колега жељело да учествује у овој акцији, актуелна ситуација је захтијевала њихово ангажовање на терену, тако да нису могли могли напустити своја радна мјеста. Запослени у нашој радној јединици, иначе, учествују у свим акцијама добровољног даривања крви, не само оним које организује наш Актив, него и власенички Црвени крст. Ове године смо чак учествовали и у акцији коју је организовала Војно-медицинска академија у Београду, а иначе наши даваоци се увијек одазивају на појединачне позиве, односно када год неком затреба крв, увијек се нађе неко од наших давалаца да учествује у спашавању живота“, јасан је Недељко Милић, представник Актива добровољних давалаца крви „Електро-Бијељине“ из Власенице,  који је у овој акцији крв дао 30 пут.

Владимир Дражић, начелник Одјељења трансфузијске медицине у зворничкој Општој болници, истиче да ће ових 50 доза добро доћи у предстојећим данима.

„Овом акцијом обезбиједили смо одређене количине крви пред предстојеће празнике“, закључио је Дражић.

Традиционална „Меморијална акција Никола Писић“ се од 2018. године, организује крајем  децембра, у Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, Одјељење Опште болнице Зворник.