САОПШТЕЊЕ ИЗ ОПШТИНСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ СНСД-а ВЛАСЕНИЦА

6213

    Извор: Општинска организација СНСД-а Власеница

           САОПШТЕЊЕ ИЗ ОПШТИНСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ СНСД-а ВЛАСЕНИЦА

   Није битно да ли си крив, битно је да си Србин! Ово на кожи ових дана осјете борци и породице оних који су крвљу цртали и бранили границе Републике Српске. Тужилаштво и суд БиХ уз помоћ домаћих издајника који су образ и част продали за ситан новац, покренули су невиђену хајку против наших бораца. Сматрају да су криви само зато што нису дозволили да нам се понови 1941-1945 година и што су спријечили покољ српског зивља. Траумирајући жене, малу дјецу, кћери, синове, мајке, очеве наших Обилића, СИПА на најбруталнији начин приводи нашу браћу. Осим неправде још више боли ликовање и радовање појединих група. Преко разних профила на друштвеним мрежама шири се врло ружна реторика и радовање туђој несрећи, очигледно је да се води прљава кампања оних који само то знају да раде. Очекујући да ће њихове бљувотине наићи на подршку народа и лијечећи свој болесни его, непримјереним коментарима прижељкују да наши борци заврше код српских џелата само зато што припадају једној, другој или трећој партији. 


Ово је уједно и апел свим грађанима Власенице на јединство које нам је потребније него икада. Ова дешавања су претходница удара на Републику Српску, њено постојање и територијални интегритет. У овим тешким тренуцима будимо јединственији него икада и не дозволимо да нас неслога још више разједини. То управо желе они којима је Република Српска трн у оку и који се свим силама боре да нестанемо. 


Осврнимо се око себе и добро размислимо. Да ли треба да погазимо нашу историју, наше дједове, очеве, браћу, синове који су дали своје животе за оно што ми данас имамо? Општински одбор СНСД Власеница даје пуну подршку свим породицама и Србима који су се нашли на удару суда и тужилаштва БиХ. Позивамо све политичке партије, организације, медије и грађане да се активно укључе у помоћ и одбрану наше дјеце, наших суграђана, наше будућности, у одбрану Републике Српске!