”СЕЛО МОЈЕ МИЛО”: ВЛАСЕНИЧКИ ФОЛКЛОРИСТИ НА СМОТРИ ФОЛКЛОРА У РАЖЉЕВУ

1594

   Протекли викенд јe за Власеничане прошао у знаку умјетности. Док је у градском парку трајала забава уз манифестацију ”Бир фест”, наши млади фолклористи, чланови СПКД ”Просвјета” отпутовали су у околину Брчког да увеличају прославу сеоске крсне славе.

   Смотра фолклора одржана у суботу, 19. јула, у организацији српског културно- умјетничког друштва ”Ражљево”, окупила је 10 културно- умјетничких друштава из Републике Српске и Србије.

   ”Захваљујемо се домаћинима на сјајном гостопримству, потрудићемо се да узвратимо и наставимо сарадњу и убудуће”, изјавио је Славиша Пејановић за наш портал и додао како је поносан што су се вриједни фолклористи власеничке  ”Просвјете” издвојили наступом између 250 учесника фолклорне смотре.

   ”У току мјесеца августа очекује нас много путовања и наступа, те користим прилику да позовем све љубитеље традиционалних фолклорних игара да се прикључе раду нашег ансамбла српског просвјетно- културног друштва, пробе имамо сваке сриједе и петка од 18 часова у кино- сали власеничког Културног центра.

   Село Ражљево је, након прославе крсне славе Светог великомученика Прокопија, у оквиру манифестације ”Село моје мило” организовало и традиционалну котлићијаду на којој је учествовало 20 екипа са подручја Семберије, Мајевице и Посавине.

   Осим власеничких фолклориста, на смотри су се кореографијама представили КУД ”Зора” из Београда , КУД ”Колубарско коло” из Лазаревца, те ”Просвјета” из Брчког, КУД ”Шамац” и други.