СШЦ ”МИЛОРАД ВЛАЧИЋ” ВЛАСЕНИЦА: ”ДАН ШКОЛЕ”, ДАН ПОБЈЕДЕ ЗНАЊА И МЛАДОСТИ!

2526

   Текст: Т. Рикановић, Фото: О.Драшкић/ Инфо портал Власеница 24

   Све је почело у школској 1959/60. години, када је у Власеници основана прва средња школа. Гимназија под називом ”22. Мај” изњедрила је премијерну генерацију матураната, који од тада па све до данас из нашег Средњошколског центра ”Милорад Влачић” излазе као успјешни привредници, спортисти, умјетници, интелектуалци чија је вриједност за нашу општину непроцјењива.

   ”Промијенио се, дакле, само назив школе. А квалитет и љепота знања које наши ђаци стичу и даље непрекидно расту”, изјавио је директор Центра, Горан Ђурић. Он је за наш портал додао да се ове године манифестација ”Дан школе” обиљежава у трајању од 2 дана, најавивши сутрашњи ”Фестивал науке” који ће представити све оно што школа нуди, укључујући и ново занимање- механичар грејне и расхладне технике.

   Начелник општине Власеница, Мирослав Краљевић, уручио је награде ђацима који су у протеклој школској години награђивани на бројним такмичењима. ”Данас награђујемо све ученике који су марљиво радили и повећали углед наше школе. Свјесни смо да је на снази борба за опстанак омладине у Власеници и задовољан сам што је интересовање за школовање у Власеници упркос томе и даље велико”, изјавио је Краљевић за наш портал.

   ”Првенствено се мора цијенити велики труд професора Центра, који су са свима нама несумњиво поносни што су управо имена власеничких ученика на врху спискова регионалних и републичких такмичења,” додао је начелник. Награђени су и професори: Драган Илић, Раде Мајсторовић, Биљана Обрадовић, Далибор Видовић, Давор Голијан, Горан Јовић, Весна Дрљић и Огњен Нинковић.

   Стево Пашалић, ректор Универзитета у Источном Сарајеву такође је увеличао ову манифестацију знања и младости. ”Власеничке образовне институције надмашују и неке веће установе тог типа у Републици Српској. Студијски програм ”Шумарство” у Власеници показао се као једна од најуспјешнијих организационих јединица које су тек у развоју. Примјећујем да имате таленте из свих области науке и умјетности, што је за сваку похвалу”, изјавио је Пашалић за наш портал.

   Протојереј- ставрофор Илија Илић, званице из реда културних, образовних и других институција и привредних субјеката Власенице и многи други посјетиоци уживали су у богатом културно- умјетничком програму који су приредили хористи и рецитатори, али и самостални музички умјетници, виолинисткиња Христина Ранкић и хармоникаш Јован Николић. Публици се нарочито допало извођење нумере ”Слике у оку”, коју је извео хор уз пратњу професорице Љиљане Мандић. Једногласно су, сви присутни у холу Центра, уз пјесму и радост свечано затворили овогодишњи ”Дан школе”. Честитамо!

СПИСАК НАГРАЂЕНИХ УЧЕНИКА:

   MИЛОШ ПАВЛОВИЋ (друго мјесто на Републичком такмичењу из физике, прво мјесто на Регионалном такмичењу из физике, прво мјесто на Регионалном такмичењу из математике, пето мјесто на Републичком такмичењу из математике)

   АНАСТАСИЈА ЂУРИЋ (прво мјесто на Регионалном такмичењу из српског језика, треће мјесто на Републичком такмичењу из српског језика)

   МАРИЈАНА МИЋИЋ (друго мјесто на Покрајинској географској олимпијади, треће мјесто на Географској балканијади, бронзана медаља на Националној географској олимпијади, пласман на Свјетску географску олимпијаду у Хонг Конгу)

   ЉЕПОСАВА ПЛАКАЛОВИЋ (друго мјесто на Покрајинској географској олимпијади, бронзана медаља на Националној географској олимпијади)

   КЕРИМ САРАЧЕВИЋ (прво мјесто на Регионалном такмичењу у атлетици, пето мјесто на Републичком такмичењу у атлетици)

   ОБРАД ДРАКУЛИЋ (треће мјесто на Покрајинској географској олимпијади)

   АДНАН КУРТИЋ (друго мјесто на Републичком такмичењу у атлетици, прво мјесто на Регионалном такмичењу у атлетици)

   МАРИНА ЛАЗАРЕВИЋ (треће мјесто на Регионалном такмичењу у атлетици)

   ФИЛИП СТЈЕПАНОВИЋ (друго мјесто на Географској националној олимпијади)

Ученици који су постигли успјехе у колективним спортовима биће награђени за Дан општине Власеница, а то су мушка и женска кошаркашка, као и фудбалска екипа.

ВЕЛИКО БРАВО ЗА СВЕ!