СУТРА 6. САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ И ПРИВРЕДЕ

1274

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Власеница ће сутра, на  6. Сајму пољопривреде и привреде угостити  произвођаче из Републике Српске, Федерације БиХ, али и Србије.

Преко 90 излагача најавило је учешће на већ традиционалном власеничком Сајму.

“Иако је до сада била пракса да Сајам буде дводневни, због актуелне ситуације одлучили смо да ће он ове године трајати само један дан. Морам истаћи да се за учешће пријавио рекордан број излагача, а драго ми је што ће посјетиоцима своје производе представити, осим произвођача из наше регије, и они од Лакташа до Требиња, али и гости из Србије, који већ неколико година учествују:  из Пирота, Осечине… Нажалост, ове године штандове нисмо могли поставити  у просторијама  Средњошколског центра “Млорад Влачић”,  како је до сада била пракса, па ће Сајам бити на отвореном, на паркингу поред Градског стадиона. Излагачи не треба да брину, у случају временскимх неприлика биће заштићени,  јер смо обезбиједили шатор. У склопу Сајма биће организована и изложба стоке, а за учешће се пријавило двадесет излагача ситне и крупне стоке,  из Власенице и околних општина”, казао је Раде Малишевић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности у Општинској управи општине Власеница.

Он напомиње да су за све учеснике припремљене и пригодне награде.

“За све излагаче су, осим захвалница,  припремљене и вриједне, новчане и робне награде, које су обезбиједили Општина и спонзори, привредници из Власенице. То је нешто што ми радимо из године у годину, како бисмо мотивисали излагаче да се поново врате у наш град. За све посјетиоце биће приређена томбола, а пракса је да награде буду оно што излагачи поклоне из свог асортимана”, наводи начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности.

Малишевић је навео и програм Сајма.

“За десет часова је планирано свечано отварање, а затим и обилазак Сајма. Захвалнице ће бити додијељене у 14 часова, а одмах након тога ће бити и томбола. Сви излагачи и посјетиоци су у 15 часова позвани да пробају традиционална јела домаће кухиње, а гастро-понуду су припремиле чланице Удружења жена “Подриње” из Власенице. Затварање Сајма ће бити око 16 часова”.

Подршку у организацији шестог Сајма пољопривреде и привреде Општини Власеница пружили су Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Туристичка организација Републике Срспке.