“ТОМА” У ВЛАСЕНИЦИ 14. ОКТОБРА

719

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

И Власеничани ће се придружити армији обожавалаца легендарног Томе Здравковића која ће, кроз слике на великом платну, проћи кроз живот генерацијама наомиљенијег пјевача народнe музике.

“С обзиром да је широм Српске и Србије актуелно приказивање аутобиографског филма о животу Томе Здравковића, као и да за сам филм влада велико интересовање наших суграђана, одлучили смо да уприличимо приказивање и у нашој биоскопској сали. Са дистрибутером, бањалучким Оскар филмом, договорили смо сарадњу, тако да ће Власеничани овај филм моћи погледати 14.10.2021. године, у 17.30 и 20 часова у коно-сали Културног центра. Карте су већ у продаји, а цијена једне је 4 КМ. Уколико је потребна још нека информација, може се добити на број 066 641 104.  Ово је прва у низу биоскопских пројекција које смо планирали у наредном периоду и сигурна сам да ће власеничка публика препознати наше напоре да обогатимо културни живот у нашем граду и подржати их”, каже Бојана Бошковић, в. д. директора власеничког Културног центра.

Филм “Тома” приказује почетке овог пјевача, баш као и врхунац славе, његове љубави које су га инспирисале приликом компоновања неких од највећих хитова, баш као и однос са великим бројем пријатеља које је имао у умјетичком миљеу тадашње Југославије. Режисер Драган Бјелогрлић је рекао да је ово “филм о души”. Уз Милана Марића, који глуми легендарног пјевача, у филму глуме и:Тамара Драгичевић, Петар Бенчина, Андрија Kузмановић, Сања Марковић, Паулина Манов, Милан Kолак и Мирјана Kарановић.