У ШКОЛИ ФУДБАЛА “ВЛАСЕНИЦА” СТАСАВАЈУ ШАМПИОНИ

755

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Најмлађи власенички фудбалери, идући стазама својих фудбалских идола, показују да Власеница не треба да брине за будућност, јер у њеној Школи фудбала стасавају  будући шампиони.

Малишани рођени између 2010. и 2015. године показали су то и на Триагонал турниру у Крупњу, гдје су снаге одмјерили са вршњацима из шабачке Школе фудбала „Мачва“ и домаће, крупањске Школе фудбала „Рађ“.

„На позив наших спортских пријатеља из Школе фудбала „Рађ“ и њиховог тренера Александра Васиљевића, наши момци су учествовали на турниру у Крупњу, који је само увод у „Турнир из дечјих снова“ који ће од 30. априла до  3. маја бити одржан у овом граду и на коме ће наступити школе фудбала тимова као што су „Партизан“, „Црвена звезда“, „Војводина“… У нашој екипи било је 25 дјечака и поносан сам на оно што су, сваки у својој категорији, показали на терену, у дуелима са домаћом и шабачком екипом. Морам истаћи да је оно што овај турнир одваја од осталих сличних однос који организатори имају. Док се на другим мјестима заборавља да их играју дјеца и пуни су тензија, као да су на терену реномирани фудбалери, у Крупњу је све протекло у спортској атмосфери, без оптерећења младих играча, а то и јесте концепт за који се залаже организатор, тренер Васиљевић.  Све утакмице су одигране у фер и коректној атмосфери, гдје резултат и побједа нису били императив, него да дјечаци осјете како је играти овакве утакмице. Ми смо задовољни оним што смо показали и нестрпљиво очекујемо 2. мај и  поновни одлазак у Крупањ“, казао је Владимир Јањић, тренер малих власеничких фудбалера.

На Триагонал турниру у Крупњу фудбалери Школе фудбала „Власеница“ су наступили у новој спортској опреми, дресовима и тренеркама, чију набавку су финансирали Мирослав Краљевић, начелник Власенице, и Миленко Нерић, Власеничанин који већ дуже вријеме живи у иностранству.