ВЛАСЕНИЦА СЕЗОНУ ЗАВРШАВА ДУЕЛОМ СА ШАМПИОНОМ

411

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Посљедњу овосезонску утакмицу Власеница игра у Горњем Црњелову, са шампионом друголигашког Истока, Слогом.

 „Сезону затварамо на гостујућем терену, мечом са клубом који на јесен  улази у Прву лигу. Као и на већину утакмица у прољећној полусезони, и на ову идемо ослабљњени, јер ће нам поред играча који не играју због повреда или обавеза на послу, као што су Слађан Ступар, Славиша Мијатовић и други, фалити и  Младен Мајсторовић и Небојша Ковачевић, за које нам је поново дошла суспензија због неплаћене казне  изречене од Дисциплинске комисије Фудбалског савеза. Ипак, ми на овај меч идемо са жељом да остваримо што бољи резултат, да се не обрукамо, да пробамо извући неки ремио, ако то икако будемо могли. Биће тешко јер се  ради о екипи која у овој сезони има само један пораз и два ремија, али то на значи да смо унапријед одустали од борбе“, прича Ђуро Вуксић, предсједник друголигаша из града подно Виселца.

Вуксић истиче да је најважније да Власеница остаје у друголигашком друштву.

„С обзиром на то да смо тренутно на шестом мјесту на табели, а пошто се ради реорганизација такмичарских лига, имали смо захтјев  из Фудбалског савеза Републике Српске да се изјаснимо да ли желимо остати у друголигашком друштву, јер се  формира јединствена Друга фудбалска лига, у којој ће  бити по осам најбољих екипа са садашњег Истока и Запада и двије које испадају из Прве лиге,  тако да ће бројати 18 клубова. Уз консултацију са нашим финансијерима, органима општинске управе, као и члановима клуба, усагласили смо се да желимо остати у другој лиги, јер алтернатива је одлазак у нижи ранг, у Регионалну лигу, а то Власеница не заслужује. Ова одлука се може спровести само уз подршку органа власти, јер ће нам требати много већа средства, јер путоваће се од Мркоњић Града до Требиња, а наравно да ће бити и већа и јача конкуренција. На срећу, слиједи одмор, па ћемо до јесени консолидовати своје редове и, надам се, без проблема са играчким кадром, кренути у нову сезону и ново друголигашко друштво“, закључио је предсједник Власенице Ђуро Вуксић.

Утакмица 30. кола Друге лиге, група Исток, између Власенице и Слоге, игра се од 17.30 часова на стадиону у Горњем Црњелову.