У ТОКУ СУ ПОЉОПРИВРЕДНИ РАДОВИ НА ОГЛЕДНОМ ПОЉУ

2261
Фото:Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Редакција:Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

У току су завршни радови на постављању новог пластеника за потребе огледног поља.

    Раде Малишевић, самостални стручни сарадник за пољопривреду, каже да је ријеч о пластенику површине 500 м2, са аутоматском регулацијом микроклиматских услова. Он је навео да су претходних дана постављене малч фолије, те да је у плану да се до краја седмице изврши припрема земљишта и садња 3000 садница паприке, као и постављање система за наводњавање.

    Набавку опреме и репроматеријала за потребе огледног поља финансирају UNDP и Општина Власеница, у оквиру пројекта “Постављање огледног поља”.

    До сада је кроз овај пројекат реализовано низ активности, које имају за циљ допринос руралном развоју и запошљавању путем циљане помоћи воћарској и повртларској производњи у Власеници.
Раније су постављена два пластеника, површине 50 и 100 м2, а крајем марта засађен је воћњак са савременим системом узгоја воћа, површине 0,8 ха, за који је обезбијеђен и систем за наводњавање.

    На огледном пољу постојећи и потенцијални воћари и повртлари из регије Бирач иматће прилику да се едукују и усаврше, док ће ученици Пољопривредне школе обављати практичну наставу.