У ВЛАСЕНИЦИ ОДРЖАН ПРВИ ФЕСТИВАЛ ДРАМСКОГ СТВАРАЛАШТВА

1273

  Текст: Редакција / Инфо портал Власеница 24

  Претходног викенда, Средњошколски центар “Милорад Влачић” из Власенице био је домаћин првог Фестивала драмског стваралаштва.

   Фестивал је отворило Студенстко позориште Пале, чији су се чланови представили радио-драмом Борислава Пекића под називом ”186. степеник”.

 Директор власеничког СШЦ-а Горан Ђурић рекао је да је фестивал организован с циљем да обогати културну понуду Власенице.

  „Фестивал је организован с циљем да обогати културни живот Власенице. Имаћемо шест позоришних представа. У оквиру фестивала биће организоване и двије тематске радионице на којима ће учесници учити како се израђују маске. Такође, имаћемо и трочлани жири, који ће чинити чланови позоришта из Тузле, Зворника и Требиња. Прогласићемо побједника, мада фестивал није такмичарског карактера. Наша је жеља да фестивал постане традиционалан“, изјавио је Горан Ђурић, директор власеничког СШЦ.

  На Фестивалу су наступили  ”Позориште младих” из Зворника са монодрамом ”Лилика” и “Црвенкапа”,  Културна сцена ”Мале ствари” из Требиња представом ”Капетан Џон Пиплфокс”, као и  домаћин ”Школско позориште” Власеница, и драмска секција Основне школе ”Вук Караџић”, представом “Пројекције”.