ВИВА-ФИЛМСКА РАДИОНИЦА У ВЛАСЕНИЦИ

1657

Извор: Вива филмска радионица

Екипа Вива тима је провела три дана у прелијепој Власеници. Од 21.до 23. априла дружили смо се са младом и креативном групом основаца из школе “Вук Kараџић” .

Одржана је још једна филмска радионица “Од идеје до реализације докмуентарног филма” за младе у БиХ. “Мали филммејкери” из Власенице су сами осмислили, снимили и реализовали филм “Стопа Краљевића Марка” у којим су желели упознати гледаоце са легендом о Марку Краљевићу и власеничком туристичком атракцијом. “Кроз лијепу и бајковиту причу, објаснили смо, овим филмом, да је Марко Краљевић, према легенди боравио на овим просторима као мали”, рекао је редитељ филма Милош Самарџић.

Овај филм ће учествовати на ВИВА филм фестивалу у септембру 2017. и сигурни смо да ће жири имати веома тежак задатак при одабиру најбољих, јер је и ово један од одличних филмова. “Радити са младим и креативним људима у оваквом окружењу је заиста освјежење и улива нам нову енергију за даљи рад” , кажу из Вива тима, који већ слиједећи викенд наставља са својом мисијом.