ВЛАСЕНИЦА МЛАДОСТ ЧЕКА У МИЛИЋИМА

568

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Снијег је спријечио Власеницу да на свом Градском стадиону, у првом прољећном колу, угости рогатичку Младост, али није успио спријечити одгравање овог меча. Власеничани ће, као домаћини, екипу Младости дочекати на комшијском Супач пољу у Милићима.

Ђуро Вуксић, предсједник власеничког друголигаша, истиче да три бода не би требало да дођу у питање.

„С обзиром да смо припремни период добро одрадили, у прољећном дијелу сезоне надамо се добрим резултатима. Што се тиче сусрета са Рогатичанима, морамо бити опрезни, иако се ради о тиму који је на зачељу табеле. На првом мечу ће нам фалити капитен Мајсторовић, који паузира због картона, и новајлија Богићевић, али побједа не би требала бити проблем, јер је наша екипа у доброј форми и спремна да се избори за прва три бода. Нажалост, временске неприлике су такве да смо тражили одгоду утакмице, али Савез је одлучио да је одиграмо на резервном терену, у Милићима. Надам се да ће наши навијачи бити на стадиону у Супач пољу и дати нам подршку“, каже Вуксић.


Он се осврнуо и на припремни период.

„Припреме смо добро одрадили, чак могу рећи и боље него пред почетак сезоне. Одзив фудбалера је био бољи него у љетњем периоду. За неких мјесец дана, од прозивке до почетка прољећног дијела, одиграли смо четити утакмице. Иако је било планирано да одиграмо бар још двије, због лоших временских прилика нисмо могли више. Што се тиче скора, иако смо убиљежили двије побједе и два пораза, морамо бити задовољни, јер је наш првенствени циљ био да провјеримо и уиграмо екипу. Први меч са прволигашем, Будућности из Пилице, завршен је у корист домаћина, резултатом 2:0, а на њему су прилику да покажу колико могу добили млађи фудбалери, они од седаммнаест-осамнаест година, и били смо презадовољни њиховом игром. Са Трновицом, која је претендент за улазак у друголигашко друштво, играли смо 3:2, иако су у самој завршници Мајсторовић и Петровић имали стопостотне шансе да се сусрет заврши ремијем. Ипак, поразу је пресудио тај недостатак класичног шпица, који имамо већ неко вријеме. Двије утакмице одиграли смо са нижелигашом Бирчом у Дервенти, и ту се виђела разлика у квалитету, па смо уписали убједљице побједе“, сумирао је протекли мјесец предсједник Власенице.

Вуксић истиче да у тиму Власенице није дошло до значајнијих промјена.

„Иако је на почетку прелазног рока изгледало да ћемо остати без два веома важна играча, млади Алекса Тешић, иако је прошао провјеру у Спартаку, због процедуралних разлога није могао потписати уговор, тако да нас је напустио само Вељко Митровић, који сад игра за Звијезду 09. С друге стране, поред лијевог бека Ђорђа Богићевића, стигао нам је и Марко Kолаковић, доскорашњи играч Младости из Kикача, а рачунамо и на Милана Секулића који у јесењој полусезони, иако је био на нашем списку, није играо због приватних разлога. Најављивали смо долазак Вељовића и , али ти договори нису реализовани“, закључио је Ђуро Вуксић.

Власеница је јесењи дио такмичења завршила на шестом мјесту на табели, са 24 бода. Власеничани су у петнаест одиграних кола седам пута побиједили, три пута ремизирали и пет пута поражени. Власенички голгетери постигли су 29 погодака, а мрежу су им противници затресли 26 пута. Најбољи стријелац у тиму био је Слађан Ступар са десет постигнутих погодака.