ВЛАСЕНИЧАНИ КРСТАРИЛИ МОРЕМ БЕЗ ОБАЛА: УЗ ”ВАН ГОГ” ЗАВРШЕН ТРЕЋИ БИР ФЕСТ У ВЛАСЕНИЦИ!

1055
Фото: Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

   Текст: T. Рикановић, Фото: О. Драшкић/ Инфо портал Власеница24

   Извођачи и публика су сагласни: ”Бир фест” Власеница је по трећи пут оправдао очекивања! Тако су синоћ музичка екипа која се донедавно звала ”Битанге и принцеза” и Звонимир Ђукић Ђуле озваничили несвакидашње кумство, преименовавши паљански бенд у ”Битангу и принчеве”. Фронтмен групе ”Ван Гог” провео је са нама незаборавне минуте у разговору препуном смијеха али и бројних поука које ћете преслушавати изнова попут познатих хитова из њихове радионице чуда!

   Иако је временска прогноза била обећавајућа, у четвртак, 18. јула одложено је отварање манифестације ”Бир фест 2019” у Власеници. Градски парк је добио ново рухо, поставши налик на концертно поље украшено свјетлима неона, на којем се точи најхладније пиво а ђускају најврелија срца. Ипак, те се ноћи није свирало јер је снажан налет неочекиване кише угасио пламен адреналина којим је прштао град и у њему тек постављена бина.

  ”Из ваших уста у Божији лаптоп”, тако је Звонимир Ђукић Ђуле рекао нашој екипи када је са својим бендом кренуо из Власенице, видно разочаран што до концерта ипак неће доћи. Тада смо сви заједно пожељели ведро небо за 20. јули и жеља нам се, на сву срећу, остварила. Једно је сигурно – киша никада не може угасити жеђ за добром музиком! Послушајте уводне ријечи фронтмена групе ”Ван Гог”, које је рекао за инфо портал Власеница 24:

 

   Они су бенд који музичким небом крстари већ 35 година. Пјесмом која носи име ”За сузе нема времена” најавили су излазак новог албума, ”Море без обала” гдје су, како кажу, скројене пјесме о животу без ограда, каквим сви ми данас треба да живимо. Ево шта је Ђуле рекао о том освјежавајућем дискографском подухвату:

 

   Истоимена књига која је издата уз албум, осим чувене ван- гоговске поетике, садржи и бројне фотографије које је Ђуле направио на бендовским путешествијима широм планете. Фронтмен се осврнуо и на трновите стазе, трагом којих се ова група деценијама успјешно бори против разноликих вјетрењача:

 

   Од 2017. године, када су заокружили први циклус брилијантно зиданих музичких стубова, група ”Ван Гог” креће од нулте тачке. Ђуле нам је описао то море без обала којим од тада плови његова свита рокенрола:

 

   Започевши низ прослава тридесетогодишњице на београдском ”Бир фесту”, преко Егзита у Новом Саду, са журке на Златибору дошли су у Бијељину на још један концерт уз пјенушава пића па се зауставили и на нашој малој сцени. Одржали су, без сумње, интерни час на отвореном. Интеракција са публиком је двосмјерно вибрирала током цијеле вечери, уз чаролију какву само они могу да створе. Ђуле нам је открио да увијек има танку нит тремароша пред излазак на стејџ, описавши танго који Ван Гоговци плешу док обилазе свијет, гдје их свуда чека снажни загрљај публике:

 

   Ђуле се по ко зна који пут показао као неприкосновени рокенрол домаћин, уз своју сабраћу музичаре, али је својим мађионичарским триковима несебично зачарао и предгрупу која је синоћ забављала публику уз тактове највећих хитова стране и домаће рок сцене. ”Клати се клатно, злато је златно”, а кум није дугме!

   Редовни гости у Власеници, паљански музичари већ четири године бјеже од стварности свирајући оно што најбоље осјећају. Тако су магистар комуникологије, професор историје, два успјешна студента и лингвисткиња што поред кинеског усавршава и музичко писмо, пронашли говор звука чије ће редове у нашем граду низати и даље. Своје импресије за наш портал подијелио је и Милош Маловић, фронтмен бенда ”Битанга и принчеви”:

 

    Више од пет хиљада посјетилаца, током три дана трајања фестивала је, поред разноврсног музичком програма имало прилику да ужива и у осталим пратећим садржајима попут Котлићијаде на власеничком Језеру, које ће, осим што поново постаје водеће купалиште у регији, догодине понијети епитет нове локације одржавања ”Бир феста” у Власеници.

   Најдража публика Бир феста свакако су били они најмлађи који су са својим родитељима дошли у оазу добре музике и понешто научили од сваког ко је наступио. Доласком многобројних породица са дјецом, ”Бир фест” Власеница 2019 је доказао да његује праве вриједности, прошавши и ове године без иједног забиљеженог инцидента. Радујемо се дисторзији и догодине! Браво!