ВЛАСЕНИЧКА ПРИНЦЕЗА И 10 ЉУТИХ ГУСАРА ОТИШЛИ НА ФЕСТИВАЛ У ЗВОРНИКУ

3257

   Текст: Тања Рикановић/Инфо портал Власеница 24

   Међународни фестивал музичко-сценског стваралаштва дјечијих вртића ове године ће у Зворнику окупити 220 талентованих малишана, међу којима је и глумачка екипа власеничке предшколске установе ”Први кораци”. 

   ”Ово је трећи пут да учествујем и данас ћу бити најљући гусар у Зворнику,” рекао је за наш портал шестогодишњи Аљоша Ђурић из Власенице.

   Његова другарица Анастасија Станић играће улогу принцезе која се својом круном, али и мачем уз кореографију бори са гусарима. ”Узбуђена сам али немам трему јер смо се добро припремили за наступ,” изјавила је Анастасија.

   ”На овој значајној манифестацији дјеца из Власенице већ седму годину за редом представљају наш вртић у најбољем свјетлу,” истакла је васпитачица Наташа Тодоровић.

   Она је додала како су овакве активности веома важне за правилан развој дјетета јер побуђују машту и подстичу креативност што им помаже у игри и комуникацији.

   Петогодишњем Стефану Стојишићу ово је прво учешће на зворничком фестивалу и не крије како се за ту прилику припремао са својом породицом. ”Вјежбао сам замахе мачем, много ми се свиђа тачка коју изводимо,” рекао је Стефан.

   Марија Тодоровић, директорица Јавне установе ”Први кораци” нагласила је како су ово мали глумци али велики умјетници јер су се мјесецима брижљиво спремали за наступ и сами учествовали у осмишљавању костима и кореографије.

   ”Најважније од свега је да су дјеца срећна, да се радују и показују нам све што мисле и осјећају, стога се увијек радо одазивамо када се догоде овако занимљива дјечија окупљања. Наши малишани жељно ишчекују да заплешу на тој сцени,” истакла је Тодоровићева.

   Дјечији вртић ”Наша радост” из Зворника по девети пут је домаћин овог интернационалног фестивала под слоганом ”Нашем граду с љубављу” а ове године угостиће 13 вртића, девет из Републике Српске и четири из Републике Србије.

   Фестивал почиње у 16:00 часова у Рекреативно спортском центру. Отварању ће претходити дефиле учесника зворничке предшколске установе са почетком у 15:30 часова.