ВЛАСЕНИЧКИ ЂАЦИ СЈЕЛИ У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ

692

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Првог септембарског дана власенички ђаци, основци и средњошколсци, сјели су у своје школске клупе.

У Основној школи “Вук Караџић” све је спремно за нову школску годину.

“Ученици су данас имали само један час, на коме су добили распореде часова и упознати са својим правима и обавезама, а посебно са мјерама којих се морају придржавати, исто као и њихови наставници. Школске просторије су припремљене за почетак, за нову школску годину. У централној школи настава у првој смјени, у којој су ученици од V до IX разреда, почела је у 7.30, а у другој смјени, у којој су ђаци од II до IV разреда, у 12.40, и тако ће бити до краја школске године. Први разреди раде у двије смјене. Прва смјена је  од 8.00 до 11.00, а друга смјена од  12.00 до 15.00 часова, а са распоредом су родитељи упознати на пријему ђака – првака. Часови трају по 45 минута, нема подјеле у групе, што је био случај у претходној школској години, и ми се надамо да никаквих промјена неће бити”, јасна је Данка Милић Кезуновић, директорица власеничког “Вука”.

Пајисија Петровић, директор Средњошколског центра “Милорад Влачић”, каже да је за 379 ученика, распоређених у 19 одјељења, јутрос почела нова школска година.

“Настава је у нашем Центру почела онако како је и планирано – школско звоно је за почетак првог часа зазвонило у 8 часова, што је новина у односу на претходне године. До ове промјене је дошло како би наши ученици – путници могли на вријеме стизати на превоз, а да не губе ниједан час. За разлику од претходне, у овој школској години ђаци се неће дијелити у групе и сви ће бити прва смјена. Сви ученици који путују, дошли су организованим превозом, који је, као и претходних година, бесплатан. Школа је очишћена, дезинфикована и предузете су све  мјере које је наложио Институт за јавно здравство Републике Српске. Ученици су,  као и радници, дужни да обаве дезинфекцију, а дозери са дезинфекционим средствима су постављени на улазу у школу”, јасан је директор Петровић.

Он је напоменуо да ће у овој школској години средњошколци имати још боље услове за рад.

“Поред постојећег, формирали смо још један кабинет информатике, у коме је 18 нових рачунара, тако да ће наши ђаци, посебно они који су у оквиру економске струке уписали  смјер пословне информатике, имати одличне услове за рад. Додатно смо опремили и радионицу, у којој су сада сви потребни алати и опрема за квалитетну едукацију  за занимање механичар гријне и расхладне технике и бравар-заваривач”, истакао је директор власеничког Средњошколског центра.

За све власеничке основце и средњошколце који у школе стижу из руралних подручја или околних општина, обезбијеђен је бесплатан превоз школским аутобусима.