ВЛАСЕНИЧКИ ФУДБАЛЕРИ РАМЕ УЗ РАМЕ СА ЦРВЕНОМ ЗВЕЗДОМ И ПАРТИЗАНОМ

808

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Са Турнира из дечјих снова, из Крупња, најмлађи власенички  фудбалери  су се вратили срећни што су снаге и вјештине одмјерили са вршњацима из реномираних клубова као што су Црвена звезда и Партизан, стекли нова пријатељства, али се и окитили медаљама.

„На позив наших фудбалских пријатеља из крупањског Талент центра, учествовали смо на јединственом турниру, осмишљеном да дјечаци без тензија и притисака покажу своје умијеће. Резултати одиграних утакмица били су у другом плану, нису евидентирани, а сви учесници су на крају добили медаље као знак захвалности за учешће, награду за игру и труд, али  и успомену са овог дјечјег фудбалског фестивала. Ја сам преко 25 година у овом спорту и морам рећи да никад нисам био на већем, а организованијем турниру“, не крије одушевљење  Владимир Јањић, тренер у Фудбалској школи Власеница.

Да у Власеници расту и тренирају будући шампиони. у Крупњу је показало двадесетак малих фудбалера.

„Наша Школа фудбала је у Крупњу имала двије екипе: У10 и  У8. У тиму дјечака рођених 2012. године било је и неколико оних  рођених 2013, док су млађу екипу, осим фудбалера рођених 2014, чинили и млађи,  2015. и 2016. годиште. Наши фудбалери су  одиграли по четири утакмице са вршњацима из реномираних србијанских и црногорских клубова, у неким су славили побједу, у некима су поражени. Иако је резултат био у другом плану, морамо се похвалити да смо резултатом 1:0 побиједили Партизан, а та побједа је посебна јер је наш Радо Пејановић, велики навијач црно-бијелих,  дао гол свом омиљеном клубу. Нажалост, било је и неких ситнијих повреда, али наши дјечаци су се кући вратили срећни, јер су имали прилику да покажу колико на фудбалском терену могу и знају“, с поносом прича тренер Јањић.

Тренер се захвалио родитељима малих фудбалера који су се удружили и омогућили одлазак у Крупањ.

„Велику подршку у раду имам од родитеља малишана који тренирају у Школи фудбала Власеница и они најчешће финансирају одласке на утакмице и турнире, па је тако било и за одлазак у Крупањ. Морам напоменути да је у посљедња три мјесеца више од 4 000 КМ уложено у опрему. Наш генерални спонзор, ДОО Алусистеми Власеница, набавио је дресове и тренерке за све играче, а  од начелника Мирослава Краљевића смо добили десет нових лопти. Иако он није хтио да га помињемо, морам рећи да је прошле седмице десет нових лопти клубу поклонио и  Александар Дубачкић, а од једне продавнице спортске опреме из Брчког добили смо и нове маркере. Наш план је да у наредном периоду набавимо још неких суитница које нам недостају за рад“, закључио је тренер у власеничкој Школи фудбала.

У дресу Власенице наступили су: Матеј Голијан, Никола Казимировић, Радо Пејановић, Константин Појжак, Сергеј Бјелановић, Марко Митровић, Филип Томић, Михаило Дракулић, Лука Јевтић, Андреј Казимировић, Никола Малић, Урош Станковић, Игор Деурић, Никола Гаџуновић, Михаило Николић, Бојан Кевић, Ђорђе Милановић, Андрија Гавриловић, Марко Дамјановић и Ђорђе Вуковић.