ВЛАСЕНИЧКИМ ПРВАЧИЋИМА ДАРОВАНА “ПАЖЉИВКОВА ПРАВИЛА У САОБРАЋАЈУ”

573

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Власенички ђаци-прваци добили су занимљиве и корисне поклоне.

„Данас смо ђацима-првацима у  Основној школи „Вук Караџић“, уручили „Пажљивкова правила у саобраћају“ – саобраћајне букваре и бојанке, који ће  им послужити да на занимљив начин науче правила понашања у саобраћају, а, прије свега, како да остану сигурни и безбједни. Безбједност дјеце у саобраћају треба да нам буде примарни циљ и знање најмлађих и у овом сегменту треба подићи на виши ниво, а ово је један од начина да се допринесе већој безбједности свих учесника у саобраћају“, казао је први човјек Власенице Мирослав Краљевић.

Најмлађим школарцима, у име начелника Власенице, саобраћајне букваре  и бојанке уручила је Невена Ступар, начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове у Општинској управи општине Власеница.

„Саобраћајни буквари „Пажљивкова правила у саобраћају“ и бојанке дар су Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије дјеци у Републици Српској, а општинска управа их је набавила у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске. Овај поклон представља наставак успјешне сарадње наше општинске управе са овим Агенцијама, а све са циљем повећања безбједности у саобраћају, како дјеце, тако и осталих учесника“, навела је Невена Ступар.

“Пажљивкова правила у саобраћају” добила су 63 ученика у централној школи, док ће их седам ђака у подручним школама добити накнадно.

У сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске, Општина Власеница већ неколико година проводи различите активности усмјерене на подизање свијести свих учесника у саобраћају, а посебно дјеце и младих.