“ВУК” ПОЧЕО САМОВРЕДНОВАЊЕ

829

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Власеничка Основна школа “Вук Караџић” једна је од оних школа пред којима је у овом полугодишту захтјеван задатак – самовредновање квалитета васпитно-образовног рада.

Директорица “Вука” Данка Милић Кезуновић истиче да је формирањем Тима за самовредновање и његовом првом сједницом, започет овај нимало лак процес.

“У тиму који броји 11 чланова, су, осим  управе,  стручних служби и наставника школе, и  представници Савјета ученика и Савјета родитеља. Самовредновање служи да бисмо открили своје слабости  и врлине и како бисмо на основу тога градили даљи развој наше школе.  Самовредновање ће се вршити према плану који смо добили од Републичког педагошког завода. Наредни корак је екстерно вредновање школе, трако да је важно да урадимо једно добро самовредновање, реално прије свега, како бисмо на основу добијених  резултата,  могли правити акциони план за побољшање квалитета наставног процеса”, казала је директорица Милић Кезуновић за наш портал.

Координатор тима за самовредновање је наставник математике Далибор Видовић.

“Јако је важно на прави начин извршити самовредновање, видјети шта је добро, али и оно што није и  учинити све да се недостаци поправе, а наравно и похвалити оно што се ради добро. Битно је одрадити овај посао на прави начин. Колеге су ме изабрале за координатора тима и тиме сам почаствован  и даћу све од себе да се овај посао што боље обави. Сви чланови су добили одређене задатке и задужења и вјерујем да ћемо већ на наредном састанку , који ће бити за  15 дана,  имати неке резултате”, сматра Видовић.

Самовредновање рада школе је процјена квалитета рада коју проводи школа, као систем унутрашњег осигурања и унапређења квалитета рада, док екстерно вредновање рада школе подразумијева процјену квалитета рада коју проводи Републички педагошки завод као систем спољашњег осигурања и унапређења квалитета рада.