“АЛПРО” ИНВЕСТИРА У БУДУЋНОСТ

2910

 Извор:СРНА

   Власенички “Алпро”, који послује у оквиру грчке индустријске групације “Алумил”, у првом кварталу ове године остварио је добре пословне резултате, како у физичком обиму производње, тако и у продаји и пласману производа, гдје се биљежи благи раст, изјавио је Срни директор овог предузећа Владан Настић.

   Он каже да су прошлу пословну годину, која је била веома изазовна и турбулентна, у власеничком “Алпру” обиљежиле транзиционе промјене, промјене менаџмента и реорганизација пословања, што се одразило на финансијске резултате и утицало да буде смањен број запослених.

   Настић је објаснио да резултати из првог квартала ове године указују на то да је криза пословања, која је у “Алпру” обиљежила 2016. годину, превазиђена и да ће ова година, према свим назнакама, бити успјешна.

    Он је додао да је у овој години планирана модернизација неких погона ради смањења трошкова производње и скраћивања рокова испоруке купцима.

   У овој години планирана је и изградња новог погона за површинску заштиту профила са најсавременијом опремом за тај технолошки поступак, те опремање дијела погона за дораду на профилима.

   -Очекује нас увођење нових производа у производњу и понуду. Циљ је повећање обима и промјена структуре производње, а тежиште ће бити на производима који су профитабилнији и који треба да обезбиједе бољи пословни резултат за предузеће, рекао је Настић.

   “Алпро” је једна од водећи компанија у региону у производњи алуминијских архитектонских профила. Купци профила су бројни партнери у БиХ и државама региона, прије свега Србији, Хрватској и Црној Гори, а дио производње “Алпро” пласира и за потребе групације “Алумил”.

   Свој производни програм “Алпро” је представио и на највећем европском сајму индустријских технологија који је крајем априла одржан у Хановеру.

   Шеф маркетинга Дејан Тодоровић Срни је изјавио да је у Хановеру предузеће први пут представило своје производе капацитете и могућности, као и могућности примјене производа ове фирме у аутомобилској индустрији, производњи мјерних уређаја, канцеларијског намјештаја и преграда, конструкција и подконструкција.

   Тодоровић истиче да је штанд власеничког предузећа у Хановеру био веома посјећен.

   -У наредном периоду предстоји нам реализација сајма, а то подразумијева конкретне понуде и наруџбе од фирми са којима смо успјели да успоставимо пословни контакт. Претежно су то фирме из земаља ЕУ – Њемачке, Француске, Холандије и Италије. Сада очекујемо реализацију конкретних пословних пројеката са партнерима које смо контактирали,  рекао је Тодоровић.

“Алпро” тренутно запошљава 115 радника.