ДАНАС ПРИЈЕМНИ НА СТУДИЈСКОМ ПРОГРАМУ ЗА ШУМАРСТВО

1776

Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

За мјесто на студијском програму за шумарство, на Пољопривредном факултету у Власеници, данас се бори 11 студената који су у јунском року предали документе за упис на ову високошколску установу.

„Иако смо очекивали већи број кандидата, актуелна ситуација спријечила је одређени број потенцијалних студената, посебно из Црне Горе, да дођу и предају своје документе и да присуствују пријемном испиту. Пријемни испит састоји се од питања из двије области: биологије и хемије. Сви кандидати могли су да се припреме за тестирање, јер је сав потребни материјал био истакнут на сајту факултета. Од понуђених 200 до 300 питања, педесет ће бити на пријемном, и то по 25 из оба предмета. Поред резултата са пријемног, на пласман на ранг-листи утиче и просјек оцјена из средње школе, а прелиминарни резултати биће познати већ у току дана“, казао је Бобан Милетић, виши асистент на Студијском програму за шумарство.

Милетић је нагласио да на факултету очекују да ће у другом уписном року, који ће бити у августу, испунити предвиђену уписну квоту.

„Ми смо претходних мјесеци промовисали наш факултет, не само широм Српске, него и у Црној Гори и, као што сам већ рекао, имамо доста потенцијалних студента из Бијелог Поља, Берана и Рожаја. Са њима смо се чули путем друштвених мрежа и телефона, и договорили да своје документе предају у сљедећем року, а сви се надамо да ће до августа ово стање бити знатно боље и да све почне нормално да функционише. На основу искуства из претходних година, очекујемо да ће бити и одређени број кандидата из околних мјеста који у јуну још нису били одлуку о даљем усмјерењу, тако да је вјероватно да ћемо у предстојећој школској години, поред редовних, имати и ванредне бруцоше“, сигуран је Бобан Милетић, виши асистент на Студијском програму за шумарство у Власеници.

У школској 2020/21. години на Студијском програму за шумарство Пољопривредног факултета у Власеници има мјеста за 40 редовних студента, 20 који ће бити на буџету и исто толико суфинансирајућих, и 20 ванредних студената.