ИЗБОРНИ ДАН ПРОТИЧЕ БЕЗ ПРОБЛЕМА

1361

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Власеничани данас бирају  чланове савјета у 14 мјесних заједница на подручју ове општине.

У Општинској изборној комисији кажу да гласање протиче без икаквих проблема.

“Бирачка мјеста су отворена тачно у 7 часова и биће отворена до 15. До 12 часова, на гласање је изашло 828 или 9,49. Ми смо поприлично задовољни с обзиром на епидемиолошке мјере и да су ово избори за мјесне заједнице, када је излазност и иначе мања. Ми очекујумо да ће до затварања бирачких мјеста и да се овај број побољша. Оно што је најважније је да изборни процес протиче без иакквих проблема, да нема никаквих тензија, нити инцидената. Прелиминарни резултати ће бити познати око 18 часова, док ће наредних дана бити и коначни”, навела је Сања Станимировић, предсједница Општинске изборне комисије.

Своју грађанску дужност на бирачком мјесту извршио је и начелник општине Мирослав Краљевић.

“Ови избори су веома важни за нашу локалну заједницу јер су мјесне заједнице најнижи облик организовања локалне управе. Преко мјесних заједница грађани могу много тога да обезбиједе и зато је битан и активизам самих предсједника и чланова савјета мјесних заједница. Треба непоменути да је Скупштина општине половином априла донијела одлуку о расписивању ових избора, Општинска  изборна комисија је провела потребну процедуру, док је општинска управа обезбиједила логистичку подршкује “, каже начелник Краљевић и додаје да је најсрећнији што изборни дан протиче без икаквих проблема.

На бирачком мјесту у основној школи затекли смо и народног посланика Младена Поповића.

“За грађане Власенице је веома битно да се имплементирају ови избори, јер је и према Закону о локалној самоуправи, веома битно да се послије локалних избора проведу и ови на нивоу општина, за чланове савјета мјесних заједница. Драго ми је да је одзив грађана веома добар и захвалио бих се свима који су данас изашли на биралишта да изаберу људе који ће их представљати у мјесним заједницама на територији наше општине”, рекао је Младен Поповић.

Власеничани између 79 кандидата бирају чланове савјета у 14 мјесних заједница на подручју општине, а  право гласа има  8 719 бирача уписаних у изводе из Централног бирачког списка.