КРАЉЕВИЋ УГОСТИО ПРЕДСТАВНИКЕ АТЛЕТСКОГ САВЕЗА СРПСКЕ

436

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Без подршке општине и начелника Мирослава Краљевића резултати које постижу власенички атлетичари сигурно не би били овако значајни –  сложили су  се предсједник Атлетског савеза Републике Српске Душко Ивичић и Срето Крстић, предсједник и тренер Атлетског клуба Власеница, након састанка са првим човјеком општине.

“Општина ће наставити да подржава рад атлетског клуба, колико год то буде могуће, јер ми се трудимо да подржимо све оно што доприноси да се за Власеницу  зна по позитивним вриједностима, а овај клуб то свакако јесте. Доказ томе је и чињеница да се клуб финансира из општиснког буџета, а неки од атлетичара су и награђивани за постигнуте резултате”, обећао је начелник општине Мирослав Краљевић.

Душко Ивичић, предсједник Атлетског савеза Републике Српске, истиче да је састанак са Краљевићем био веома конструктиван.

“На састанку се говорило о активностима  власеничког Атлетског клуба  и сарадњи са локалном управом, те о плановима за наредни период који укључују и санацију атлетске стазе, јер наш циљ је да атлетика буде подједнако заступљена у свим дијеловима Републике Српске”, казао је Ивичић.

Општина ће бити покровитељ и суорганизатор Државног првенства у атлетици које би, уколико то епидемиолошка ситуација дозволи, требало бити одржано у септембру.

“Власеница ће, послије 23 године, бити домаћин Првенства Републике Српске у кросу. Ријеч је о појединачном првенству на коме очекујемо учешће око двије стотине такмичара и драго ми је што ћемо, након толико времена, и на овај начин краљицу спортова вратити у наш град. Договорили смо и локацију на којој ће такмичење бити одржано, а то је на подручју Куле”, навео је Срето Крстић, предсједник и тренер Атлетског клуба Власеница.

Састанку су присуствовали и Горан Ђурић, предсједник Скупштине општине Власеница и Небојша Матијевић, секретар Атлетског савеза Републике Српске.

Атлетски клуб Власеница једна је од најтрофејнијих власеничких спортских организација, а тренутно броји тридесетак чланова, од којих је више од пола малишана старости до  10 година. Будући шампиони поред трчања, као основне дисциплине, тренирају и скок у даљ и у вис. Чланови клуба Срето Крстић, Керим Сарачевић и Никола Васковић су међу најбољим атлетичарима у Српској.