ВЛАСЕНИЧКИМ АТЛЕТИЧАРИМА ПРЕГРШТ МЕДАЉА

613

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Редовни тренинзи током цијелог љета, упркос великим врућинама, ентузијазам, али прије свега огромна љубав према краљици спортова, допринијели су томе да се власенички атлетичари у два дана оките са 36 медаља.

“Послије краће такмичарске паузе, чланови Атлетског клуба Власеница наступили су на Првенству  Републике Српске за сениоре које је у петак, 20.8.2021- године одржано на соколачкој Бари. Као што смо и очекивали, кући смо се вратили са медаљама, и то чак осам. У трци на 200 метара Никола Васковић се окитио златном медаљом и титулом првака  Српске, а сребром у трци на 400 метара. Керим Сарачевић је, такође, узео двије медаље јер је био други у двије дисциплине: 5 000 метара и  3 000 метара стипл. Наша мушка штафета, у саставу (Керим Сарачевић, Костић, Секулић и Никола Васковић,  је, у дисциплини 4×400 метара, заузела друго мјесто”, с поносом прича Срето Крстић, тренер АК Власеница.

Он додаје да је тај петак био баш таличан за његове чланове.

“Тог истог дана у Угљевику је одржана Шеста међународна улична трка на којој је наш клуб представљало 11 такмичара, цицибана. У трци на 200 метара, Михајло Николић и Нина Крстић су се окитили златом, док је Његош Пантић, у дисциплини  400 метара узео сребро. У сениорској конкуренцији, у дисциплини 5 000 метара, и сам сам стао на побједничко постоље”, казао је Крстић.

За цицибане није било предаха јер су већ сутрадан отишли у Бановиће, гдје су учествовали на уличној трци у склопу Трећег бановићког полумаратона.

“У Бановиће, гдје наступамо од прве трке, отишло је 13 наших атлетичара, који су се вратили са 18 медаља. У трци на 200 метара, Михајло Николић је још једном био на највишем мјесту побједничком постољу, док је Његош Пантић био други. Анђела Џинић је сребрну медаљу освојила у дисциплини 400 метара”, хвали се тренер власеничких атлетичара и напомиње да на уличним тркама медаље за учешће добију и сви они који су се такмичили.

Пиред цицибана,  и сениори АК Власеница су из Бановића донијели медаље: Слађана Стаменковић злато, након најбрже претрчаних 21,1 км, а Срето Крстић бронзу у дисциплини 5 000 метара.