ВЛАСЕНИЧКИМ АТЛЕТИЧАРИМА ТРИ МЕДАЉЕ НА БРЧАНСКОМ ПОЛУМАРАТОНУ

456

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Власенички атлетичари се од најмлађег узраста навикавају да се са  такмичења враћају са медаљама.

„На Првом међународном полумаратону у Брчком, који су организовали наши пријатељи из Атлетског клуба „Крос“, наш клуб је представљало девет такмичара, а кући смо се вратили са три одличја. Полумаратону, односно трци на 5000 метара, претходила је дјечја трка, на којој је учествовало око 300 малишана из цијеле БиХ, и презадовољни смо што су наша два млађа такмичара успјела да се оките медаљама. Михајло Николић је био најбољи у трци на 300 метара, а Славиша Поповић бронзани у трци на 400 метара. Наш сениор, репрезентативац БиХ, Керим Сарачевић био је сребрни у трци на 5000 метара“, с поносом прича  Срето Крстић, тренер и предсједник Атлетског клуба „Власеница“.

За чланове клуба нема одмора – већ наредног викенда их очекује још једно важно такмичење.

„Традиционално, наши такмичари ће учествовати и на Међунаредној атлетској трци у Прњавору, која се ове године одржава већ 23. пут. Са Атлетским клубом „Прњавор“ сарађујемо већ седам година, а они су били међу првима који су нас подржали приликом реактивације клуба, након вишегодишње паузе.  И ми смо њима, а они нама, увијек драги гости. Вјерујем да ће се неки од наша 24 такмичара, вратити са медаљама“, оптимистичан је тренер власеничких атлетичара.

Он напомиње да клуб у свом раду има велику подршку начелника Мирослава Краљевића и Општине Власеница, али и да се круг спонзора шири.

„Наши резултати допринијели су томе да једна фирма из Бијељине одлучи да нас спонзорише и драго ми је да смо на посљедњем тренингу нашим члановима подијелили 40 мајица за тренинг. Сада имамо један сет опреме клупске боје, црвене : дресове, дуксеве и мајице. Циљ нам је да до јесени набавимо и тренерке и вјерујем да ћемо у томе и успјети. Морам истаћи да су сву опрему чланови Атлетског клуба Власеница добили потпуно бесплатно, а сигурно је да ће тако бити и у будућности“, закључио је Срето Крстић.

Атлетски клуб „Власеница“ има  40 чланова, од цицибана до сениора, а у клубу су и три репрезентативца БиХ.