ОДРЖАН САЈАМ ОМЛАДИНСКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

3457
Aрхива / Фото:Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Текст:Љ.Савиновић/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

  Власеница је данас била домаћин 9. „Сајма омладинског предузетништва“. У Средњошколском центру “Милорад Влачић” млади предузетници представили су своје пословне идеје, а своје производе представила су ученичка предузећа са подручја општина: Власеница, Милићи, Сребреница, Братунац и града Зворник.

Сајам је отворио Жељко Дамљановић, представник Општине Власеница, а присутнима су се обратили Драгана Јовановић, директорица Удружења “Пријатељи Сребренице” и Питер Вапенар, представник Црквене општине Влардинген из Холандије, која годинама уназад пружа подршку реализацији Сајма.

Укупно 28 ученичких предузећа формираних од стране 142 ученика средњих школа из ове регије од новембра прошле године развија маркетиншке стратегије и производе. Своје коначне производе презентовали су на данашњем Сајму, а уједно су имали прилику да тестирају и своје вјештине продаје. Велики број задовољних посјетилаца куповао је производе њихових предузећа.
За побједника у категорији ученичких предузећа проглашено је предузеће “Атеље” из Зворника.

На Сајму је, у исто вријеме, 13 младих људи представило своје пословне идеје, које су у протеклом периоду осмислили, те писали и развијали бизнис планове у сарадњи са пословним савјетовалиштем Удружења „Пријатељи Сребренице“.

Шест најбољих идеја добило је прилику да покрену своје бизнисе, уз подршку Фонда за развој омладинског предузетништва. За најбољу пословну идеју из општине Власеница проглашена је идеја узгоја шампињона, са којом се представио Небојша Живковић.

Сајам је резултат заједничког залагања за развој предузетништва младих у регији Бирач, кроз пројекат „Млади предузетници за друштвене промјене“, који финансира Амбасада Краљевине Холандије у БиХ, а имплементира Удружење „Пријатељи Сребренице“ у сарадњи са општинама.