ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ ВЛАСЕНИЦЕ О ПРОИЗВОДЊИ МАЛИНА

3329
Фото:Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Извор:Општинска управа општине Власеница

    Данас је у Власеници одржано теоријско предавање на тему “Одржива производња малине”, којем су присуствовале жене, произвођачи малине, са подручја општине Власеница, чланице Удружења жена Подриња, као и пољопривредници заинтересовани за производњу ове врсте воћа.

   Предавање је активност у оквиру пројекта “Унапређење производње малине на подручју општине Власеница”, који имплементира Удружење жена Подриња. Основни циљеви овог пројекта су унапређење производње малине уз промоцију одрживе производње, као и повећање броја жена у производњи малине кроз изградњу капацитета у сектору малинарства.

   Такође, пројекат предвиђа набавку неопходне опреме за производњу малина, као што су мреже за противградну заштиту, прскалице са мотором (атомизери) за третман малина, мотокопачице и системи за наводњавање.

   Овај пројекат заједнички финансирају Америчка агенција за међународни развој USAID, Влада Краљевине Шведске (Projekat za razvoj tržišne poljoprivrede FARMA II) и Општинска управа општине Власеница.

   Предавање су одржале преставнице Регионалне савјетодавне службе Братунац, а наредно је планирано за понедјељак, 19. јун, када ће се говорити о правилној употреби пестицида, хербицида и фунгицида у процесу производње малине.