OО СНСД ВЛАСЕНИЦА ПОЗИВА НА МИР, ТОЛЕРАНЦИЈУ И МЕЂУСОБНО ПОВЈЕРЕЊЕ

1777

Поводом хајке која је покренута у федералним медијима, а везано за инцидент који се десио у Власеници, и у коме су, игром случаја, учествовали припадници два различита народа, огласио се Општински одбор Савеза независних социјалдемократа Власеница.  Њихово саопштење преносимо у цијелости.

“Поводом писања бошњачких медија о нападу на повратнике и медијског иступа Рамиза Салкића, који увијек тражи разлог да покаже нескривену мржњу према Републици Српској, ОО СНСД Власеница позива све суграђане бошњачке и српске националности на мир,толеранцију и међусобно повјерење. Инцидент који се десио никако се не може окарактерисати као напад на национaлној основи, већ сукоб због неспоразума у саобраћају. Овакви инциденти су свакодневни и нећемо дозволити да ратнохушкачи као што је Рамиз Салкић унесу немир у односе између грађана српске и бошњачке националности у Власеници. Напротив, ми смо средина за примјер суживота и толеранције. Сви наши наводи могу се провјерити у ПС Власеница, код службеника бошњачке националности. Срамно је да Рамиз Салкић користи овај инцидент како би ширио мржњу.

Вечерашњи скуп на којем се испраћају пензионисани службеници ПС Власеница, на којем присуствују и полицајци бошњачке националности, демантују окарактерисаног мрзитеља Републике Српске.”

                                                                                        ОО СНСД Власеница