“ПРВИ КОРАЦИ” КА ПРАВИЛНОЈ ИСХРАНИ

1283

 

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Родитељи малишана који похађају власеничку Предшколску установу “Први кораци” уз своју дјечицу могу много тога да науче. Знање које имају и велику љубав и пожртвованост, сви запослени у овом вртићу несебично дијеле са својим малим ђацима, трудећи се да им кроз различите активности уљепшају сваки дан и науче их нешто ново.

У овом вртићу акценат је тренутно стављен на значај правилне исхране.

“Ове године наставили смо учешће у Програму “Школе/предшколске установе Пријатељи  правилне исхране”, који у сарадњи са канцеларијом УНИЦЕФ-а у БиХ, реализује Институт за Јавно здравство Републике Српске. Ми смо, са још 14 представника из предшколских установа из Републике Српске, учествовали на радионици на Јахорини, гдје смо представили једну презентацију на којој је представљено досадашње искуство и будући планови. Наш план је да формирамо Тим за бригу о здрављу и здравим навикама, што подразумијева да у вртић повремено долазе  логопед, педијатар,и стоматолог. Доста пажње посвећено је јеловнику у нашој установи, све са циљем правилног раста и развоја, што подразумијева правилно избалансирану исхрану и квалитетне намирнице”, каже Марија Тодоровић, директорица Предшколске установе “Први кораци”.

Тодоровићева с поносом прича о активностима у вртићу.

“Трудимо се да дјеца што више бораве на свјежем ваздуху и да физички буду што активнија. Васпитачице су у посљедње вријеме са малишанима  урадиле низ радионица: Наша мала баштица, Правимо воћну салату, Рано воће и поврће, Наша машта може свашта …. како би едуковале дјецу о значају здравих стилова живота. Један од наших приоритета је да и код родитеља пробудимо свијест о значају исхране за развој дјетета. “Бирај право – једи здраво”” је наша девиза”, каже директорица власеничког вртића.

Предшколску установу “Први кораци” тренутно похађа 65 малишана, што је можда и највише у посљедњих неколико година.