САРАДЊА МЉЕКАРЕ “ПАЂЕНИ” СА ВЛАСЕНИЧКИМ МЉЕКАРИМА

3046

 Текст:Љ.Савиновић/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Власник мљекаре “Пађени” из Билеће Ненад Вукоје, са својим сарадницима, посјетио је Општину Власеница, гдје је одржан састанак са руководством ове општине, а потом су заједно обишли значајније произвођаче млијека.

   Разговарано је о укључивању ове мљекаре у систем откупа млијека, те о условима које мљекара „Пађени“, као једна од нареспектабилнијих у Републици Српској, нуди произвођачима са подручја наше општине и могућностима сарадње. Вукоје је обећао сву неопходну подршку, како у стручном , тако и у смислу обезбјеђивања потребне опреме за прикупљање свјежег крављег млијека.

   Ненад Вукоје рекао је да им је прошла година била изузетно успјешна и да је мљекара забиљежила раст производње за око 20%. Осим тога, најавио је нове инвестиције.

   Он је навео да мљекара “Пађени” своје производе тренутно пласира на тржиште БиХ и дјелимично Црне Горе, те да од ове године неке производе извози у ЕУ, напомињући да мљекара има четрдесетак производа – традиционалне, ферментисани програм, као и полутврде и меке сиреве.

   Општина Власеница, у сарадњи са мљекаром “Пађени” у наредном периоду предузеће активности на повећању броја откупних мјеста, израдом и инсталирањем лактофризних станица, што ће власеничким произвођачима млијека знатно олакшати откуп и унаприједити развој пољопривреде.