СЕСТРЕ ЈОВАНКА И АЛЕКСАНДРА ВЛАЧИЋ ИЗ ВЛАСЕНИЦЕ НА САЈМУ У ГРАЧАНИЦИ ПРЕДСТАВИЛЕ СВОЈЕ РУКОТВОРИНЕ

3771

Текст:Љ.Савиновић/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Данас је у Грачаници свечано отворен 8. Међународни сајам предузетништва и занатства „Грапос Еxпо“, иначе највећи сајам предузетништва у БиХ, на којем учествују и предузетници из регије Бирач.
Удружење „Пријатељи Сребренице“ проводи пројекат „Млади предузетници за друштвене промјене“ уз подршку Амбасаде Краљевине Холандије у БиХ, у пет општина регије Бирач: Власеница, Милићи, Братунац, Сребреница, и Зворник. У оквиру овог пројекта, група предузетника из регије Бирач излаже своје производе на Међународном сајму предузетништва „Грапос-еxпо 2017“.

Сестре Александра и Јованка Влачић из Власенице на сајму представљају накит који ручно израђују. Осим предузетника, сајам су посјетили и чланови општинских савјета за развој омладинсог предузетништва, који су такође формирани уз пројекат. Општину Власеница представља Раде Малишевић, члан Савјета, који каже да је намјера посјете да се представе млади предузетници из регије Бирач, остваре пословне контакте, као и да се упознају и умреже са представницима из цијеле БиХ и шире.

Прошлогодишњи „Грапос Еxпо“ посјетило је више од 250.000 људи, излагало је преко 350 предузетника, а “Грапос Еxпо” је највећи сајам предузетништва и занатства у региону који окупља све релевантне институције и компаније на једном мјесту.

Овогодишњи сајам „Грапос Еxпо 2017“ затвара се 22. априла.