ПРЕДУЗЕТНИЦИ РЕГИЈЕ БИРАЧ НА НАЈВЕЋЕМ САЈМУ У БиХ

3032
Фото: UPSMedia

 

Извор: UPSMedia

На највећем Сајму предузетништва у БиХ „„Grapos Expo 2017“ који је отворен 18. aприла у Грачаници, учествују и предузетници из регије Бирач.
Десет предузетника има прилику да представи своје производе и идеје, остваре пословне контакте, као и да се упознају и умреже са предузетницима из цијеле БиХ и свијета.
-Јако сам задовољна сајмом, заинтересованошћу за наш штанд, неки се чак интересују и да купе моје производе, а ја то нисам планирала, ја сам хтјела само да изложим производе. Хвала Удружењу ‘Пријатељи Сребренице’ који су нам омогућили да учествујемо у пројекту и који су нам овакво искуство присуства на оваквом сајму обезбиједили, рекла је Слађана Перић, из компаније „Метрополис“ из Зворника.
-Ово ми је први сајам на којем учествујем, јако сам задовољна, сајам је доста посјећен, и наш штанд привлачи доста посјетилаца. Доста људи сада има увид у то како правимо наш накит, и самим тим ће доста људи пожељети да наручи нешто од нас, рекла је Досте Влачић из Власенице, сестра Јованке и Александре, које имају заједнички штанд.
Међународни сајам подузетништва и обрта је највећи сајам ове врсте у региону и окупља све релевантне институције и компаније на једном мјесту, стога је ово изузетна прилика да предузетници из регије Бирач остваре битне пословне контакте.
Сајам у Грачаници један је од најпосјећенијих у БиХ, а организатори очекују да ће током четири дана трајања, сајам посјетити око 40.000 људи.
Осим предузетника, Сајам су посјетили и чланови савјета за развој омладинског предузетништва, који су формирани у пет општина регије Бирач, уз подршку пројекта „Млади предузетници за друштвене промјене“.
Циљ пројекта „Млади предузетници за друштвене промјене“ је унаприједити положај младих кроз јачање понуде савјетодавних услуга младим предузетницима. Пројекат проводи Удружење „Пријатељи Сребренице“ уз подршку Амбасаде Краљевине Холандије у БиХ, у сарадњи са општинама.