ВЛАСЕНИЧКИ ПРЕДШКОЛЦИ ОБИЉЕЖИЛИ ДЈЕЧЈУ НЕДЈЕЉУ

1045

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Најмлађи власенички ђаци, они који похађају Предшколску установу “Први кораци”, су и ове године на најљепши могући начин обиљежили своју, Дјечју недјељу.

“Као и сваке године, Дјечја недјеља је обиљежена у првој седмици октобра, под слоганом “Заједно можемо све”. Наши васпитачи су се и у времену пандемије, поштујући све прописане мјере, трудили да дјеца у потпуности уживају у својој недјељи, као што се труде да им свака недјеља буде. Сваки дан је био испуњен разноврсним активностима чији је циљ промовисање дјечјих права, али  и обавеза. Прво на живот, име презиме, да живе са родитељима, одрастају у чистој и здравој средини, само су нека су од најважнијих дјечјих права, а она се морају поштовати сваки дан, а не само у Дјечјој недјељи”, искрена је Марија Тодоровић, директорица власеничке предшколске установе.

      

Тодоровићева је поносна што су предшколци, али и њихови родитељи, показали хуманост и спремност да помогну другима.

“У  склопу Дјечје недјеље организовали смо и хуманитарну акцију под слоганом “Заједно можемо све”.  Наши малишани су, са васпитачицама и куварицама, правили и паковали зимницу, коју смо, у сарадњи са Црвеним крстом, подијелили бакама и декама који нису у могућности да је себи припреме. Захваљујем родитељима наших дјевојчица и дјечака који су својим показали да су хумани и спремни на сарадњу. Посебну захвалност дугујемо нашем начелнику Мирославу Краљевићу  на разумијевању и подршци коју нам увијек пружа”, истиче директорица Тодоровић.

Начелник Краљевић је, поводом Дјечје недјеље, посјетио вртић и своје најмлађе суграђане обрадовао поклонима.