“ВУК” ДОЧЕКАО ПРВАЧИЋЕ

1190

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Ђаци – прваци су свечано дочекани у школи у чијим клупама ће стицати знање наредних девет година. Под липама у дворишту  власеничке Основне школе „Вук Караџић“ редале су се пјесмице и рецитације које су за добродошлицу новим ђацима, уз помоћ својих наставника, припремили њихови старији другари.

Директорица Данка Милић Кезуновић је малим ђацима пожељела радосне и успјешне школске дане.

“Ово је изуетано важан дан за свакога у његовом животу, као што је важан за ђаке, важан је и за њихове родитеље. Сви са нестрпљењем, узбуђењем, па помало и зебњом, очекују како ће им протећи школски дани. Сигурна да ће наше учитељице, које воде прве разреде,  Весна Ђурић, Миланка Радовановић и Милица Станимировић учинити све да наши ђаци у школу долазе са осмијехом и да из ње излазе радосни и да увијек са нестрпљењм очекују када ће доћи и вратити се у своје школске клупе”, истиче директорица власеничког “Вука”.

Она се нада да ће настава у овој школској години тећи без ригорознијих мјера.

“Ми се надамо да ће ова школска година бити другачија од претходне двије, да ћемо се сваки дан дружити у својој школи. Заиста је то једно непроцјењиво знање које се стекне у учионици, са својим наставницима, и не може се поредити, бае сад-засад,  са оним које се стиче онлајн путем, ма колико се и ученици и наставници трудили да буду активни и ажурни у извршавању својих обавеза”, закључила је Милић Кезуновић.

Начелник Мирослав Краљевић и Општинска управа су  и ове године за првачиће обезбиједили пригодне поклоне.

“Ове године, то је школски прибор који ће им бити најпотребнији у њиховим првим  школским данима. Првачићима и њиховим родитељима желим сву срећу, што бољи успјех, да из основне школе понесу што боље знање,  да се што боље припреме за сљедећи степен и све оно што их у животу чека”, истакао је Горан Ђурић, предсједник Скупштине општине Власеница.

Он напомиње да је у протеклом периоду Општина уложила велике напоре како би побољшала услове школовања.

Ми смо у задње двије године издвојили значајна материјална средства за реновирање и ставарање што бољих услова за образовање и васпитање наших ученика. Прошле године, првачићи су се, из обданишта гдје су им више година биле учионице, вратили под кров основне школе.  Просторије у приземљу су комплетно реновиране, опремљене и ученицци првих разреда заиста имају феноменалне услове за рад”, сматра Ђурић.

Шестогодишња Ђулијана Ђурић срећна је што полази у први разред.

“У школи ми је баш лијепо. Добили смо поклоне и упознали смо учитељицу Милицу.  У школи ћемо да учимо, да се дружимо и ја ћу бити баш добар ђак”, одлучна је мала Јана.

Са Ђулијаном у разред креће и Матија Ковачевић.

„Први дан у школи ми је био баш добар, а ја ћу бити бољи ђак од свог брата Макарија”, сигуран  је плавокоси првачић.

У школској 2021/22. у клупе у власеничкој основној школи сјешће  71 ђак – првак.