АСФАЛТИРА СЕ УЛИЦА ЈОВАНА ЦВИЈИЋА

920

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

У власеничком насељу Топлик 3 данас је радно. Сунце, иако зубато, дозволилрадницима „Зворникпутева“ да изађу на терен и почну радове на припреми и асфалтирању 300 метара пута  у улици Јована Цвијића.

На терену су били и представници Општинске управе.

„Обилазећи Топлик прошле године дали смо предизборно обећање  да ће ова улица бити асфалтирана. Нажалост, временске прилике то нису дозволиле раније, па ми сада испуњавамо своје обећање. Искрено се надам да ћемо изнаћи финансијска средства да наредне године асфалтирамо и једну, да тако кажем, главну, и три – четири попречне улице које су још неасфалиране на Топлику, тако да ће становници овог насеља коначно имати све услове за нормалан живот. Наш циљ јесте да се ово насеље урбанизује. Морам напоменути да је све на Топлику урађено за вријеме владавине Савеза независних социјалдемократа. Неки ранији политичари нису имали слуха, ни разумијевања за потребе становништва на Топлику, али ће општинска управа, на челу са начелником Мирославом Краљевићем, наставити да развија ово насеље“, казао је Горан Ђурић, предсједник Скупштине општине Власеница.

Асфалтирање је финасирано средствима Општине Власеница и Секретаријата за расељена лица и миграције.

„Из општинског буџета је за ове радове издвојено 20 000 КМ, док је 40 000 КМ стигло из Секретаријата за расељена лица и миграције. Наравно, осим асфалтирања, урађени су пропусти, банкине, ивичњаци, прокопани одводни канали. Још треба поставити цијеви и избетонирати један шахт. Иначе, радови су веома захтјевни пошто су баш овдје велике падине. Завршетак радова зависи од временских услова, али вјерујем да ће они бити окончани у наредних десетак дана“, истиче предсједник власеничког Парламента.

 На Топлику је, 2000. године, међу првима, кућу саградио Миливоје Крстић.

„За мене и моје комшије ово је велики дан и желим да се захвалим начелнику Краљевићу и локалној заједници на разумијевању које су показали и настојањима да испуне наше захтјеве. Ја сам кућу саградио прије 21 годину  и коначно сам дочекао да поред ње буде асфалт. Свима нама ово много значи јер ћемо имати бољи прилаз, бољу комуникацију са центром града“, не крије срећу Крстић.

Са Крстићем се слаже и његов комшија Неђо Тодоровић.

„Једва смо чекали да добијемо асфалт и хвала свима који су учествовали у овоме, а највише нашем начелнику и радницима „Зворникпутева“ који су радили у тешким условима. Драго ми је што ће и моја унука Теодора  у школу моћи ићи у патикама, по асфалту, као и сва друга дјеца“, прича Тодоровић, који је дом на Топлику изградио јер се у родне Вучиниће није могао вратити.

У насељу Топлик, које броји око 450 кућа, већинско становништво чине избјегла  и расељена лица која су свој нови дом нашла у Власеници.