СТИПЕНДИЈЕ ЗА ВЛАСЕНИЧКЕ ЂАКЕ

737

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Средњошколски центар “Милорад Влачић” један је од 33 школе у Српској чији ће ђаци добијати стипендије – информација је која је данас стигла у Власеницу.

“Из Министарства просвјете и културе Републике Српске стигла нам је дивна вијест! Мјесечну стипендију од 100 КМ од септембра ће примати сви ученици који одлуче да предстојећој школској години у нашој школи наставе своје школовање, на смјеру бравар-заваривач. Ова одлука је донесена јер је занимање бравар-заваривач дефицитарно, а веома перспективно. Ми имамо одличне услове за извођење наставе у овој струци, а један од њих је и савремено опремљена радионица и одличан наставни кадар”, каже Пајисија Петровић, директор власеничког Средњошколског центра “Милорад Влачић”.

Петровић истиче да је ово само једна од погодности које ће у наредној школској години имати ученици овог Центра.

“Већ неколико година, наша школа је једина у регији, а вјероватно и у цијелој Српској, чији ђаци имају потпуно бесплатан превоз. Наши ученици-путници  у школу долазе удобним, савременим минибусима и аутобусима, који саобраћају по устаљеном реду, тако усклађеном да стижу на наставу и одмах након ње иду кућама, значи нема беспотребног задржавања по станицама. Осим тога, за све ђаке су обезбијеђени бесплатни уџбеници за стручне предмете. Морам напоменути да у свом раду имамо безрезервну подршку општинске управе и начелника Мирослава Краљевића, па се трудимо да што више осавременимо наставу и наш радни простор учинимо љепшим и функционалнијим, а о свему највише говоре резултати које  наши ђаци постижу у наставним и ваннаставним активностима”, поносан је директор Петровић.
Листом дефицитарних занимања обухваћена су 23 занимања у 33 школе, у 22 јединице локалне самоуправе, а планирано је да стипендију добије 756 ученика у Српској.